Artur Mas i Joana Ortega
Artur Mas i Joana Ortega a la darrera sessió del Parlament
Barcelona

Convergència i Unió comencen el seu camí per separat amb la vista posada en el 27-S

Unió Democràtica celebra un dels consells nacionals més decisius de la seva història sota l'ombra de la fractura interna, mentre que Artur Mas farà una conferència en què concretarà l'estratègia per a les eleccions del 27-S

RedaccióActualitzat

Convergència i Unió comencen a caminar separades. Després de la reunió d'ahir al Palau de la Generalitat entre Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida, avui les dues formacions tenen cites importants, però ja per separat.

Convergència Democràtica dóna avui el tret de sortida a la precampanya de les eleccions del 27 de setembre.

Artur Mas fa aquest migdia una conferència a Molins de Rei en què concretarà l'estratègia per a les pròximes eleccions, i podria donar pistes sobre la composició de la llista electoral del 27-S.

Amb l'eslògan "Benvinguts al futur", Convergència Democràtica deixa enrere la federació i dóna pas a una nova llista que, probablement, inclourà els membres independentistes d'Unió i també personatges rellevants no afiliats a cap sigla.

Consell Nacional d'Unió

Per la seva banda, Unió Democràtica celebra també aquest dissabte un consell nacional a l'Hotel Porta Fira de l'Hospitalet. Serà un dels consells més decisius de la història de la formació, després del trencament amb Convergència.

Unió haurà d'analitzar els resultats de la consulta interna de la setmana passada, el trencament amb Convergència, el paper dels crítics i com afrontarà el partit la cita electoral del 27-S. La direcció del partit podria plantejar en el consell nacional d'avui presentar-se en solitari a aquestes eleccions.

Un altre dels eixos del consell nacional serà la petició de congrés extraordinari que abandera el sector crític. Les tres maneres de forçar-lo són a través de la recollida de firmes del 25% de la militància, que ho reclamin tres executives intercomarcals o que ho decideixi el comitè de govern.

Aquesta tercera via no sembla factible perquè, hores abans de l'inici del consell, Josep Antoni Duran i Lleida ha avisat el sector independentista del partit que forçar un congrés extraordinari podria comportar la liquidació d'Unió.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut