Barcelona

Convergència demana a la CUP que aprovi els pressupostos i demostri que és "més de fiar que el PP"

El candidat convergent al Congrés, Francesc Homs, el president del partit, Artur Mas, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, han criticat la CUP en els seus parlaments

RedaccióActualitzat

Convergència Democràtica insisteix a retreure la decisió de la CUP de deixar en paper mullat el pacte d'estabilitat i presentar una esmena a la totalitat dels pressupostos. En un acte, per presentar les candidatures al Congrés i al Senat, la plana major del partit ha tingut dures crítiques contra la formació anticapitalista.

El candidat convergent al Congrés, Francesc Homs, el president del partit, Artur Mas, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, han criticat la CUP en els seus parlaments.

Mas ha estat el més contundent. L'expresident de la Generalitat i líder de CDC, ha convidat la CUP a utilitzar "la possibilitat de demostrar que és una mica més de fiar" que els governs del PP i Mariano Rajoy.

"Aquesta setmana té la possibilitat de demostrar que és una mica més de fiar que els governs del PP."

Mas ha reptat els anticapitalistes a tirar endavant els pressupostos. Assegura que és "d'obligació política i ètica fer viable que els serveis públics i el dia a dia puguin ser millor podent ser-ho".

El president Carles Puigdemont, com Mas, ha tornat a apel·lar al compliment dels compromisos:

"Un país que exigeix respecte cara enfora ha de començar a respectar-se ell mateix."

 

Per la seva banda, Francesc Homs, ha carregat de valent contra la formació anticapitalista.

"Algú creu que a aquestes alçades de la pel·lícula, camí de constituir un estat independent, hem d'estar encallats pels senyors de la CUP per la discussió d'uns pressupostos autonòmics? Algu pensa que això és raonable? Algú els entén, aquests de la CUP?"

El candidat convergent el 26-J compara la situació amb l'actitud de la CUP amb els pressupostos de l'Ajuntament de Barcelona:

"Com pot ser que la CUP, que no té cap acord, que jo sàpiga, d'estabilitat amb la senyora Ada Colau, faciliti l'aprovació dels pressupostos de l'Ajuntament de Barcelona i ni tan sol admeti a tramit, que és on som, els pressupostos de la Generalitat de Catalunya amb qui sí té un acord amb Junts pel Sí? Això és coherent, això és lògic?"

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut