Barcelona

Convergència aprova les llistes amb Homs al Congrés i la sorpresa de Miquel Calçada al Senat

La llista la tancarà Artur Mas, tal com ha avançat ell mateix en el seu discurs

RedaccióActualitzat

El consell nacional de Convergència Democràtica de Catalunya d'aquest diumenge ha aprovat les llistes del 26-J i ha proclamat candidat Francesc Homs.

Homs, que va rebre el 77% dels vots, plantejarà una llista continuista respecte a la que va presentar el 20 de desembre. Hi figuren en els primers llocs Carles Campuzano, Lourdes Ciuró i Míriam Nogueras. Feliu Guillaumes ocupa el cinquè lloc de la llista en substitució de Miquel Puig, que va concórrer a les eleccions del 20-D, a proposta de Demòcrates de Catalunya.

Per demarcacions repeteixen els mateixos candidats: Antoni Postius a Lleida, Ferran Bel a Tarragona i Jordi Xuclà a Girona.

La llista la tancarà Artur Mas, tal com ha avançat ell mateix en el seu discurs. A la llista també hi ha Sílvia Requena en el penúltim lloc, rival d'Homs a les primàries del partit.

Miquel Calçada, al Senat

La llista pel Senat l'encapçalarà Miquel Calçada, segons ha anunciat Francesc Homs, aquest mateix diumenge:


Miquel Calçada ha agraït, també via Twitter, l'oferta de Convergència:


Francesc Homs ja va advertir que no optarà a cap càrrec del partit al congrés del juliol, i que, per tant, centrarà tots els seus esforços en les eleccions al Congrés.

El dia de la refundació

El consell nacional posarà data, aquest diumenge, al congrés fundacional del nou partit. Després del "superdissabte" en què militants i simpatitzants van apostar d'una manera clara per crear una nova formació política.

Una àmplia majoria dels militants, el 67 per cent, van votar a favor de fundar un nou partit. El doble dels que es van decantar per l'altra opció, la renovació de Convergència, que va aconseguir un 32,5 dels vots. L'opció majoritària entre els simpatitzats, amb un vot no vinculant, també va ser majoritàriament la formació d'un nou partit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut