Barcelona

Convergència aposta per no canviar de nom durant el procés de refundació que pilotarà Mas

Josep Rull fa un "pas al costat" perquè siguin l'expresident de la Generalitat i Francesc Sánchez els que dirigeixin el partit fins al congrés extraordinari del mes de juny

RedaccióActualitzat

Convergència Democràtica celebrarà el seu congrés de refundació del 3 al 5 de juny. Aquesta refundació no ha de suposar, per a la direcció de CDC, que el partit es dissolgui ni tampoc que canviï de nom, tal com havia anunciat el coordinador de CDC, Josep Rull, el mes de novembre. Aquest dilluns, Rull ha dit que, en el si de la formació, "hi ha un sentiment molt generalitzat i transversal d'orgull pel que som i pel nom" de Convergència i ha defensat que no s'ha "d'amagar cap marca, sinó reforçar-la, posar-la al dia, millorar-la".

En el congrés de refundació hi tindran un paper "molt intens" els prop de 30.000 militants del partit, que en les properes setmanes ja iniciaran el procés de participació interna per preparar el congrés, amb l'objectiu de dissenyar "un partit nou per a un nou país". Les bases també hauran de decidir si es fan primàries per escollir el nou secretari general. Després que Rull s'hagi autodescartat, els noms que fins ara s'han postulat són Jordi Turull i Germà Gordó.

La renovació la pilotarà l'expresident de la Generalitat Artur Mas, juntament amb el coordinador de règim intern de la formació, Francesc Sánchez.

"Pas al costat" de Rull

Sánchez és el nou home fort del partit, després que Rull ha anunciat aquest dilluns que deixa el càrrec de coordinador general de Convergència Democràtica. En la roda de premsa posterior a l'executiva del partit, Rull ha utilitzat la mateixa expressió que Mas i ha explicat que fa un "pas al costat" per apartar-se de les responsabilitats al partit per dedicar-se en exclusiva a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat. Rull, a més, no optarà a la reelecció com a secretari general al congrés de refundació.

A partir d'ara, és Mas qui assumeix les funcions de la secretaria general, que Rull va assumir arran de la marxa d'Oriol Pujol. Els dos vicesecretaris del partit, Francesc Homs i Lluís Corominas, acompanyaran Mas en la direcció.

La nova Convergència Democràtica s'ubicarà en qüestió de mesos al carrer Provença de Barcelona, amb una estètica no gaire allunyada de la de l'actual seu del carrer Còrsega. Els aires de canvi dins de CDC també arriben a l'Ajuntament de Barcelona. L'exalcalde i actual cap del grup municipal de CDC, Xavier Trias, ha assenyalat aquest dilluns Joaquim Forn com el seu successor en el que ha batejat com "la nova Convergència per Barcelona".

Una Convergència "nova" per a "un nou país"

En una entrevista al programa "Més 324", Rull ha defensat que la de Convergència és una història d'èxit des de la seva fundació i ha tornat a defensar "un partit nou per a un nou país":

"El nom de Convergència ens agrada molt, perquè significa la unió de diferents sensibilitats per construir un país millor"

Rull ha justificat el seu adéu com a coordinador del partit perquè resulta incompatible amb la seva nova responsabilitat de conseller i "és necessari diferenciar l'acció executiva en el govern de l'acció executiva en el partit".

Sobre els projectes en infraestructures, ha garantit que la L9 del metro serà operativa des de Zona Universitària fins a l'Aeroport de Barcelona abans de la celebració del Mobile World Congress i s'ha compromès a estar "molt a sobre" de Renfe i Adif per aconseguir millores en el servei i la infraestructura.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut