Bellaterra

Convergència analitza el seu nou paper a l'oposició i Mas defensa el dret a dir que ha guanyat les eleccions

El president de Convergència i Unió, Artur Mas, creu que la seva formació té dret a reivindicar la seva victòria a les últimes eleccions. D'aquesta manera Mas replica a Josep-Lluís Carod-Rovira, que ha acusat la federació nacionalista de comportar-se com un partit revolucionari a Mèxic. Les declaracions del líder convergent s'han produït en el marc del consell nacional de la formació a Bellaterra. La trobada, que ha durat més de quatre hores, s'ha dedicat, precisament, a analitzar aquesta nova situació a l'oposició. Mas considera que CiU s'ha comportat correctament i ha assegurat que el PP i el PSOE haguessin sortit al carrer si s'haguessin trobat en una situació com la seva.

Actualitzat

En la rèplica a Josep-Lluís Carod-Rovira, Mas ha defensat el seu partit com a exemple d'acceptació dels resultats. De fet, el líder de Convergència ha assegurat que si el que ha passat a Catalunya hagués succeït a Espanya, "ni el Partit Popular ni el PSOE ho haguessin permès". Segons el seu parer, aquests dos partits "haguessin sortit al carrer" si no s'hagués respectat el guanyador d'unes eleccions espanyoles.

Mas ha afegit que durant les últimes setmanes ha tingut ocasió de parlar amb diferents dirigents polítics de tot Europa, i que tots coincideixen a no entendre que "el guanyador democràtic de les eleccions no pugui governar".

Més enllà del tema electoral, el dirigent nacionalista ha apuntat la necessitat que les relacions entre la Generalitat i el govern del PSOE canviïn, atès que en aquesta legislatura es procedirà al desplegament del nou Estatut d'Autonomia. El líder de CiU considera que cal que s'estableixi una relació equlibrada, ferma i de tu a tu. Aquí Mas ha recuperat el seu discurs de campanya electoral d'enfrontament amb el tripartit, i ha afirmat que el nou govern serà feble perquè el liderarà qui ha perdut les eleccions i el càrrec de la vicepresidència recaurà en una persona que va combatre el text estatutari.

Mas ha aprofitat la reunió per analitzar els resultats de les eleccions autonòmiques, i ha valorat que aquesta ha estat la vuitena vegada que la seva formació guanya de forma consecutiva des de l'any 1980, un fet que confirma que no es tracta "d'una formació marginal que no compta". Ha lamentat, en aquest sentit, que mentre que l'any 1980 CiU va aconseguir 43 diputats, onze més que el PSC, i va aconseguir governar, ara, amb 48, onze més que els socialistes catalans, no ho ha pogut fer.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut