Barcelona

Convergència afirma que Fernández Díaz "vol fer mal" al partit i al procés sobiranista

Albiol demana la compareixença urgent de Puigdemont al Parlament pel cas Efial i Ciutadans vol que s'obri una comissió d'investigació a la cambra catalana sobre aquest afer

RedaccióActualitzat

Convergència ho té clar. Acusa el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, d'estar al darrere de la macrooperació policial en ajuntaments catalans per possible corrupció. L'objectiu: fer-los mal a ells i al procés sobiranista. Ho ha afirmat el coordinador de Règim Intern de CDC, Francesc Sánchez, que no creu que sigui casual que tot plegat passi tres dies abans del congrés convergent, i parlava en aquests termes del titular d'Interior en funcions:

"Mentre hi hagi el senyor Fernández Díaz com a ministre de l'Interior, qualsevol actuació d'aquest estil tindrà l'ombra de sospita que hi ha hagut al darrere una voluntat de fer mal al nostre partit, entre d'altres coses, per fer mal també al procés."

Tot i els escorcolls, Sánchez assegura que estan molt tranquils:

"Tenim absoluta tranquil·litat i la certesa que els nostres alcaldes, així ens ho han comunicat, tenen la tranquil·litat que tot s'ha fet, des del punt de vista administratiu, de manera correcta. Per tant, ens fa la sensació que el ministre, en aquest cas, actua més com a director d'un 'reality show' que no pas com un ministre de l'Interior d'un país democràtic."

Francesc Sánchez ha defensat també la gestió feta per Carles Puigdemont al capdavant de l'Ajuntament de Girona, que assegura que ha estat impecable i transparent.

Albiol vol que Puigdemont aclareixi el cas i C's demana que s'investigui

Des del PP català, però, el seu líder, Xavier García Albiol, ha exigit la compareixença "urgent" de Puigdemont al Parlament "si es confirma que va adjudicar contractes a dit" a Girona, en la seva etapa anterior d'alcalde. Albiol ha recordat que la denúncia inicial va provenir d'una exregidora d'ERC a Torredembarra, al Tarragonès. El dirigent popular ha dit:

"Volem ser prudents i responsables, i estarem a l'expectativa de com evolucionen els fets, però per una qüestió de tranquil·litat, el president Puigdemont ha de donar una explicació."

Poc abans, en declaracions a RNE-Ràdio4, Albiol ha advertit que si el president de la Generalitat no compareix de forma "voluntària i solemne" al Parlament entre avui o demà, o no mostra la voluntat de fer-ho, el seu partit pensa registrar una petició urgent de compareixença perquè "expliqui la seva versió".

Ciutadans ha demanat la creació d'una comissió d'investigació al Parlament sobre el cas Efial. Ho ha indicat el diputat Fernando de Páramo, que ha remarcat que la comissió d'investigació específica sobre la contractació pública dels ajuntaments serà sol·licitada formalment en els pròxims dies, després de parlar amb els altres partits, ja que, com a mínim, es requereix que la demanin dos grups perquè pugui prosperar.

El PSC, a través de la seva portaveu, Eva Granados, no veu "necessària" la creació d'una investigació parlamentària i insta els grups a fer servir la comissió d'estudi sobre corrupció en marxa. La diputada socialista s'ha mostrat confiada que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, donarà explicacions que serveixin per "esvair qualsevol ombra" arran de l'operació de la Guàrdia Civil relacionada amb la consultora Efial.

Tant Catalunya Sí que es Pot com la CUP també han rebutjat sumar-se a la petició de comissió d'investigació sobre corrupció que proposa Ciutadans. Ho han anunciat els seus portaveus parlamentaris, Joan Coscubiela i Albert Botran, als faristols del Parlament.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut