Barcelona

Controlen l'esquizofrènia d'un malalt implantant-li elèctrodes al cervell

Un equip de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona aconsegueix fer remetre els símptomes de la malaltia quan els pacients han esgotat totes les possibilitats de tractament

RedaccióActualitzat

L'Hospital de Sant Pau ha aconseguit per primera vegada controlar els símptomes de l'esquizofrènia amb una estimulació profunda del cervell, és a dir, aplicant elèctrodes en dues àrees cerebrals del malalt. El Servei de Psiquiatria de l'hospital va intervenir amb aquesta tècnica una malalta d'esquizofrènia de 46 anys, que en feia 20 que tenia la patologia i que havia passat a ser resistent al tractament. Des de feia 5 anys, la dona tenia una qualitat de vida molt limitada que afectava el seu entorn familiar i social. Des de l'operació, ara fa set mesos, la pacient no ha tornat a manifestar cap més deliri, al·lucinació ni cap altre símptoma de la malaltia.

L'hospital de Sant Pau ha fet dues intervencions més d'estimulació cerebral profunda a dos altres pacients que ara estan en període de resposta al tractament. El centre és pioner des de fa 15 anys en l'aplicació d'estimulació cerebral per tractar els símptomes del Parkinson i de la depressió. Ara es vol ampliar aquest procediment també als malalts amb esquizofrènia resistent, que són entre un 30% i un 40% dels diagnosticats d'esquizofrènia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut