Bombers remullant la zona de l'incendi. (Foto:ACN)
Segons l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, l'incendi podria haver estat intencionat. (Foto:ACN)
Sant Feliu de Buixalleu

Controlen els incendis de Sant Feliu de Buixalleu i Llagostera

Cinc dotacions continuaran fent tasques de vigilància per comprovar que no hi ha cap punt calent a la zona afectada pel foc a Sant Feliu de Buixalleu, i es mantindrà un dispositiu d'una dotació que remullarà el terreny per impedir revifalles a Llagostera.

RedaccióActualitzat
Els incendis de Sant Feliu de Buixalleu (Selva) i Llagostera (Gironès), que es van declarar aquest divendres, s'han donat per controlats aquest dissabte al matí, segons han informat els Bombers de la Generalitat.

Cinc dotacions continuaran fent tasques de vigilància per comprovar que no hi ha cap punt calent a la zona afectada pel foc a Sant Feliu de Buixalleu, que ha cremat vuit hectàrees de vegetació forestal. Pel que fa a l'incendi de Llagostera, s'hi mantindrà un dispositiu d'una dotació que remullarà el terreny per impedir revifalles.

L'alcalde de la localitat de la comarca de la Selva, Josep Roquet, ha destacat que el foc ha cremat alzines i roures. Segons Roquet, en principi el foc "cremava mot fort" i van témer per la seguretat dels veïns d'aquesta localitat. No obstant, el foc va perdre intensitat durant el vespre i aquest dissabte al matí ja s'ha donat per controlat.

Segons ha destacat l'alcalde de la població del Gironès, Fermí Santamaria, sospiten què l'incendi podria haver estat intencionat. Santamaria ha detallat que el foc va començar en una pila de llenya que hi havia al costat de la carretera. Per aquesta raó, l'alcalde ha indicat que s'investigaran les causes perquè tenen "serioses sospites" que "algú amb males intencions" va començar l'incendi que "hauria pogut acabar en un autèntic desastre".
Anar al contingut