Controlat l'incendi del Voló, a la Catalunya Nord, després de cremar 180 hectàrees

Passades les dues de la matinada s'han reobert al trànsit l'autopista A-9 i la carretera D-900 a França, les dues vies que són la continuació de l'AP-7 i la N-II

RedaccióActualitzat

L'incendi que aquest divendres a la tarda es va declarar al Voló, a la Catalunya Nord, molt a prop de la zona de Les Closes, està controlat, segons els bombers francesos.

El foc ha cremat més de 180 hectàrees de massa forestal.

Va començar divendres poc després de les 5 de la tarda, a uns 15 quilòmetres de la frontera catalana, i avança cap a l'Albera, a la comarca del Vallespir, en direcció cap a la costa.

En l'extinció de l'incendi treballen uns 380 efectius i una setantena de vehicles. Durant la nit han rebut el suport de 14 dotacions dels bombers de la Generalitat, que s'han retirat a primera hora del matí.

França ha enviat a l'àrea afectada dos bombarders i ha mobilitzat quatre hidroavions. Després, s'han incorporat al dispositiu d'extinció més efectius vinguts des de Narbona.

A la zona afectada per les flames hi hauria excursionistes. Per això, la tarda de divendres es va mobilitzat un helicòpter que ha fet passades per l'àrea per mirar de socórrer aquells que poguessin estar atrapats.

 

 

Intervenció de bombers de la Generalitat i del GRAF

14 camions d'aigua i vehicles lleugers dels bombers de la Generalitat i del GRAF s'han desplaçat al lloc de l'incendi per donar suport en les tasques d'extinció. Amb l'arribada dels bombers catalans els efectius han arribat a 250.

A primera hora d'aquest dissabte, els bombers de la Generalitat i del GRAF s'han retirat de l'incendi on han quedat treballant només efectius del cos de bombers de França.

 


 

Carreteres tallades a banda i banda de la frontera

La carretera D900, que és la que entronca amb França per l'N-II, ha estat tallada entre el Voló i el Pertús fins a les dues de la matinada, quan s'ha reobert.

L'autopista A-9 que s'ajunta amb l'AP-7 també ha patit talls a causa del fum i el perill que el foc saltes des de la carretera D-900. L'autopista també s'ha obert al trànsit passades les dues de la matinada

 

 

Atenció a la tramuntana

Caldrà estar atents a l'evolució del vent. A la Jonquera, uns 8 km al sud del punt de l'incendi, la Tramuntana bufava la tarda de divendres amb moderada intensitat i amb alguna ràfega destacable. Al vespre ha mantingut els 25 a 30 km/h amb cops de fins a 55 km/h. Aquesta nit podria haver augmentat fins a cops de 75 km/h.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut una vuitantena de trucades per la columna de fum que es veia des de Figueres. Molts usuaris han publicat imatges de l'incendi a les xarxes socials:


 

I també des de l'altra banda dels Pirineus:

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut