Detall de la zona forestal cremada per l'incendi de Teià. Al fons, un helicòpter remulla la zona. Imatge del 18 de juliol de 2017. (horitzontal)
Detall de la zona forestal cremada per l'incendi de Teià. Al fons, un helicòpter remulla la zona. Imatge del 18 de juliol de 2017. (horitzontal)

Controlat l'incendi de vegetació de Teià, que ha afectat 13 hectàrees

Actualitzat

ACN Teià.-Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat cap a tres quarts de deu d'aquest dimecres al matí l'incendi que crema des d'aquest dimarts al migdia a Teià (Maresme). El foc ha afectat 13 hectàrees, segons els Agents Rurals. Sis dotacions dels Bombers de la Generalitat continuen treballant aquest matí a la zona per poder extingir totalment l'incendi, que va quedar estabilitzat poc abans de les sis de la tarda d'aquest dimarts. Els Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb els Agents Rurals, van detenir aquest dimarts a la tarda un home acusat de provocar l'incendi. El foc s'hauria iniciat per l'ús "imprudent" i "temerari" d'una serra radial, segons va explicar l'alcalde del municipi, Andreu Bosch.

L'incendi de vegetació es va declarar aquest dimarts poc després de la una del migdia i crema una zona de sotabosc dens al fons del barranc del Cau de la Guineu, al Torrent d'Aroles. La zona afectada presenta dificultats per treballar-hi ja que es tracta d'un sotabosc molt dens, matollar i pins pinyoners. Els Mossos no van donar cap ordre de desallotjament de la població, tot i que com a mesura preventiva es va recomanar el confinament de la zona més propera a l'incendi. No obstant, 25 veïns de la urbanització de les Delícies van marxar de casa seva i es van reunir a l'accés de la urbanització, on els va atendre la Creu Roja, juntament amb el SEM i els Mossos d'Esquadra. A més, l'Ajuntament de Teià va habilitar el poliesportiu municipal per si calia acollir els evacuats. Pel que fa a la situació viària, es va haver de tallar la carretera BP-5002 entre Vallromanes i Alella del quilòmetre 4 al 5,5.

Anar al contingut