Montmaneu

Contradiccions entre els conductors i la delegació del govern per les causes de l'accident múltiple a la Panadella

Setze persones han resultat ferides lleus avui en un accident de trànsit múltiple, amb 27 vehicles implicats, a l'autovia A-2 a l'altura de la Panadella, on, segons els conductors, hi havia una espessa boira gebradora que havia deixat plaques a la calçada.

RedaccióActualitzat
Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, l'accident ha passat cap a les 09:28 al quilòmetre 532 de l'A-2 en direcció a Barcelona, quan han topat per encalç dos camions i cinc turismes.

A partir d'aquest accident inicial, altres cotxes que circulaven darrere han anat impactant els uns contra els altres, fins a veure's involucrats 27 vehicles al llarg de gairebé dos quilòmetres.

Un total de 16 persones han hagut de ser ateses de ferides lleus, 12 de les quals  han hagut de ser traslladades als hospitals d'Igualada (Anoia) i Arnau de Vilanova, de Lleida, on ja han estat donades d'alta.

Al lloc de l'accident s'han desplaçat vuit dotacions dels Mossos d'Esquadra, 3 dels bombers i 3 ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Els tres carrils de l'A-2 en direcció a Barcelona han estat tallats al trànsit durant més de 4 hores, mentre es retiraven els vehicles sinistrats, i els Mossos d'Esquadra han desviat el trànsit per l'antiga N-II des de la localitat de Cervera (Segarra).

El Servei Català de Trànsit, que ha demanat prudència a l'hora de conduir per zones de boira, ha indicat que al lloc on hi ha hagut l'accident la visibilitat per la boira era de menys de 50 metres.

Diversos conductors han atribuït a una falta de previsió en el llançament de sal a la calçada l'accident múltiple, més que a una falta de visibilitat, cosa que han desmentit fonts oficials.

Fonts de la Delegació del Govern han dit que en el tram on hi ha hagut l'accident s'havien escampat, entre les 12 de la nit i les tres de la matinada passada, unes 28 tones de sal.

També han indicat que, al voltant d'una hora abans del sinistre, un equip de vigilància de la demarcació de carreteres havia recorregut aquesta via, sense trobar-hi plaques de gel.

La temperatura, segons les fonts, era d'1 grau sota zero i no hi havia gel, encara que el paviment estava mullat per la boira i era relliscós.

Segons les declaracions a TV3 de diversos conductors afectats per l'accident, la boira havia deixat una capa de gel a la calçada i, a l'hora de frenar, els cotxes han patinat fins a xocar els uns amb els altres.

Gemma Graells, una de les conductores, ha aconseguit esquivar el sinistre perquè, segons ha explicat, anava "reduint i no frenant" i ha aconseguit passar entre els vehicles mentre veia com "el cotxe de davant i el del darrere anaven fent virolles".

Un altre dels conductors afectats, Juan Costa, ha explicat a TV3 que ha vist com el cotxe que ha impactat contra el seu "venia frenant des de feia 50 metres, però anava amb les rodes bloquejades i patinant".

Segons Costa, "no hi havia sal a la carretera" i la calçada era "com una pista de gel".

De la mateixa manera, Joan Carles Pinyol, un altre dels conductors afectats, ha reclamat que en situacions amb temperatures sota zero i boira gelada "hi hagi persones que tirin de tant en tant, cada x hores, sal a la carretera".

La policia ha obert una investigació per determinar les causes de l'accident.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut