Coslada

Continuen els interrogatoris als agents detinguts per la suposada trama de corrupció policial a Coslada

El jutge que instrueix el cas de la suposada trama de corrupció policial al municipi madrileny de Coslada continua prenent declaració als detinguts en aquesta operació. De moment, 16 dels 26 presumptes implicats han passat ja a disposició del jutge. Aquest diumenge van declarar bona part dels detinguts, entre els quals els presumptes caps de la trama, que van negar la seva implicació en els fets i van reivindicar la seva innocència. Un cop escoltades les declaracions de tots els detinguts, el jutge els comunicarà la seva situació processal. La suposada xarxa, encapçalada pel cap de la Policia Local de Coslada, hauria extorquit sistemàticament clubs nocturns i altres establiments.

Actualitzat

El jutge que porta el cas de la suposada corrupció policial a Coslada continua els interrogatoris als agents detinguts. Dos dels policies locals detinguts dijous ja són a la presó, segons ha decidit el jutge de Madrid. Per als altres 14, que continuen a les dependències judicials de Coslada, el fiscal també pensa demanar que siguin tancats. La jutge ho decidirà quan acabin de declarar tots.

Durant tot aquest diumenge van declarar bona part dels detinguts, entre els quals els presumptes caps de la trama, que van negar en tot moment la seva implicació en els fets i van reivindicar la seva innocència. Ahir, es van viure moments de tensió a les portes del jutjat, quan partidaris i detractors de Ginés Giménez, responsable de la Policia Local i suposat cap de la xarxa, es van enfrontar a crits. Als agents detinguts se'ls acusa dels delictes d'associació il·lícita, contra el patrimoni i la llibertat sexual, i de lesions i amenaces. 

Un cop escoltades les declaracions de tots els detinguts, el jutge els comunicarà la seva situació processal.

Pels comentaris dels habitants de Coslada a la porta dels jutjats, les seves activitats eren del domini públic: es veia a venir, deien amb insistència. Però no ho havien denunciat. Hi havia por de les represàlies, les queixes havien estat només verbals. Fins i tot l'exalcalde de la localitat afirma que Ginés Jiménez no feia cas a ningú, que sempre feia el que volia. És ara, quan els presumptes responsables de les extorsions estan detinguts, que part dels 85.000 habitants de Coslada s'atreveixen a parlar públicament.

La suposada xarxa, encapçalada pel cap de la Policia Local de Coslada, hauria extorquit sistemàticament clubs nocturns i altres establiments. La investigació de la Policia Nacional anomenada "operació Bloc" es va iniciar fa tres mesos i va concloure dijous passat, després que la policia de Madrid arrestés el cap de la Policia Local de Coslada, Ginés Jiménez, i 21 agents més del cos. L'operatiu va continuar divendres amb la detenció de dos agents locals més.

Anar al contingut