Kíev

Continuen els enfrontaments violents entre manifestants i policies a Kíev

Nova nit d'enfrontaments al centre de la capital d'Ucraïna. Centenars de manifestants continuen concentrats al centre de Kíev per mantenir viva la protesta contra el president del país, Víktor Ianukóvitx, que ha fet una crida al diàleg per aturar la violència. Ianukóvitx afirma que els incidents dels manifestants estan desestabilitzant el país.

RedaccióActualitzat

A la capital d'Ucraïna, Kíev, han continuat els aldarulls aquesta matinada. La batalla ha deixat centenars de ferits, entre manifestants, policies i periodistes. L'aposta del president Ianukóvitx per acostar-se a Rússia, en detriment d'Europa, va marcar el començament d'unes protestes que els dos últims dies han arribat a un grau de tensió màxima. Les posicions continuen enrocades, i el risc d'enfrontament civil creix.

En les últimes hores, el centre de Kíev s'ha convertit en l'escenari d'una batalla campal. Els manifestants han atacat amb còctels Molotov i material pirotècnic, i la policia s'hi ha tornat amb contundència. Entre els centenars de ferits també hi ha periodistes. Dmitro Barkar, corresponsal de Radio Liberty, ple de contusions, explica el seu cas: "M'han tirat a terra brutalment. M'han arrencat el casc on deia 'premsa'. M'han donat cops al cap diverses vegades amb les porres. M'han torçat els braços i m'han arrossegat fins a la camioneta de la policia. Els agents m'han pegat tota l'estona".

La situació pot empitjorar, i el Ministeri de l'Interior ha donat permís a la policia per fer servir armament si ho considera necessari. El president ucraïnès, Víktor Ianukóvitx, ha dit que aquests disturbis estan desestabilitzant el país, que farà tot el possible per garantir l'ordre públic i que farà servir tots els mètodes legals per fer-ho.

Des de l'oposició, critiquen la intransigència de Ianukóvitx. Iuri Lutsenko, exministre de l'Interior, assenyala: "No dono suport a aquests mètodes, però entenc que les seves accions són el resultat del fet que el president d'Ucraïna ignori les demandes de milions de manifestants pacífics durant 60 dies. És obvi que Ianukóvitx simplement no vol escoltar el seu poble per les bones. Per això, aquesta gent, en la seva desesperació, ha hagut de passar per sobre d'ell".

 

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut