Jerusalem

Una dona embarassada i la seva filla de dos anys moren en un atac israelià a Gaza

Un bombardeig israelià a Gaza ha matat quatre membres d'una mateixa família, entre els quals una dona embarassada i la seva filla de tres anys

RedaccióActualitzat

Continua l'escalada de violència entre israelians i palestins. Ja són onze dies amb disturbis a la ciutat de Jerusalem i atacs i contraatacs de l'exèrcit israelià i les milicies de diverses faccions palestines.

Aquest diumenge, de matinada, l'exèrcit israelià ha llançat un atac aeri a la franja de Gaza contra un camp d'entrenament de Hamas. Dos míssils terra-aire han arrasat la zona i han deixat un immens cràter. L'atac ha causat la mort d'una dona embarassada i la seva filla de 2 anys. Quatre membres més de la mateixa família han resultat ferits.

L'atac és la resposta israeliana al llançament de dos coets cap a territori israelià des de la franja de Gaza, que el govern israelià atribueix a Hamas.   

Disturbis a Jerusalem

En les últimes hores també han continuat les manifestacions de palestins i els enfrontaments amb l'exèrcit israelià. En una d'aquestes escaramussses, han mort dos adolescents palestins d'11 i 13 anys que es manifestaven a prop de la frontera entre Gaza i Israel.

Des del dia 1, han mort 4 israelians i 22 palestins.

Dissabte, desè dia de violència creixent

Dissabte, a la Ciutat Vella de Jerusalem, a la porta de Damasc, un jove palestí de 16 anys ha apunyalat tres policies israelians. Un dels policies està ferit greu, i els altres dos, lleus. Després els companys de les víctimes han abatut el jove a trets.

És un episodi més en l'espiral de violència que s'ha desfermat a Jerusalem, Cisjordània i la franja de Gaza en les últimes setmanes, que aquest diumenge ja ha causat 6 morts. A més, desenes de persones han resultat ferides en les nombroses protestes i disturbis que s'originen al carrer.

Tres hores més tard, un altre jove de 24 anys ha intentat atacar dos israelians ultraortodoxos, que han resultat ferits lleus, també a la Ciutat Vella de Jerusalem.

Els dos joves eren residents permanents a Jerusalem i tenien uns certs avantatges en relació amb els seus compatriotes de Gaza i Cisjordània. Podien sortir del país i viatjar, per exemple, o disposar dels serveis de salut que els ofereix la ciutat. Però, tot i així, s'han sumat a un corrent de gestos individuals contra l'ocupació, els apunyalaments, que semblen més un gest desesperat que un atac eficaç contra l'enemic.

A Gaza, el líder de Hamas, Ismail Haniyeh, considera que ja ha començat una nova intifada. A Cisjordània, una tercera intifada políticament no interessa a ningú.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut