Sant Adrià de Besòs

Continua la tensió pels pisos ocupats al barri de la Mina

RedaccióActualitzat

Al barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs, es manté la tensió després de l'ocupació de diversos pisos de protecció oficial, aquesta setmana. Els blocs de pisos es van quedar sense vigilància fa un mes quan es van destapar presumptes irregularitats per pagar-la.

A causa d'això es van ocupat 39 dels 62 pisos socials buits que s'havien de destinar, en part, a reallotjar els veïns de l'edifici Venus del mateix barri pendent de ser enderrocat.

Mossos amb armes llargues vigilaven des de dimarts les porteries de tres edificis del barri de la Mina ocupats.

Després que aquest dijous es van tapiar els habitatges que encara estaven buits, aquest divendres la presència dels Mossos s'ha reduït. Ja no queda ni un sol mosso d'esquadra custodiant les portes dels pisos ocupats, i els ocupes entren i surten amb tranquil·litat d'aquests edificis.

L'alcalde de Sant Adrià de Besos, Joan Collao, ha parlat, i reclama més agents per evitar enfrontaments entre els veïns. I sobretot per protegir els veïns que sí que paguen la seva hipoteca.

El Consorci, format per la Generalitat i els ajuntaments de Barcelona i Sant Adrià, ha denunciat l'ocupació i ara els jutjats han de decidir què fer.

Mentrestant, hi ha un centenar de veïns de l'edifici Venus que veuen amb perplexitat com la seva reubicació als nous pisos està encallada, un cop més.

Fa 15 anys que el Consorci de la Mina va començar el projecte per dignificar el barri, però ningú no ha estat capaç de fer-ho ràpid. El que era una urgència social, ara s'ha convertit també en una urgència de seguretat ciutadana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut