Gaza

Continua la tensió entre Hamas i Al-Fatah després dels incidents violents d'ahir, que van deixar 8 morts i 130 ferits

Tres palestins han quedat ferits aquesta tarda en un nou incident violent entre partidaris de Hamas i d'Al-Fatah, aquesta vegada a Nablus, a Cisjordània. Ahir, 8 palestins van morir i 130 van resutar ferits a la franja de Gaza, en els enfrontaments interpalestins més greus des del mes de març, quan va entrar en funcionament el govern de Hamas. Aquest nou rebrot de la violència coincideix amb l'impàs en què es troba la formació d'un govern d'unitat nacional palestí.

Actualitzat

L'endemà d'un dels episodis més violents de les lluites internes entre palestins, la vida a Gaza i Cisjordània està pràcticament paral·litzada. Les seus institucionals del govern palestí estan tancades en senyal de protesta i per evitar més incidents per ordre de Hamas, mentre que a Ramallah s'ha decretat una vaga general, convocada per Al-Fatah per denunciar la repressió ahir de diverses manifestacions per les forces armades del govern de Hamas.

La crisi de diumenge va obligar el president palestí, Mahmud Abbas, a desplegar les forces de la Seguretat Nacional a Gaza i a exigir al govern de Hamas que retirés les seves milícies a les posicions prèvies als incidents. Crida que Hamas va obeir. En declaracions a la televisió àrab Al-Jazeera, Abbas ha dit que mai no tolerarà que es traspassi "la línia vermella" d'una "guerra civil".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut