Operatiu de rescat
Operatiu de rescat
Barcelona

Localitzen el pesquer enfonsat per un mercant rus prop del port de Barcelona

Salvament Marítim ha reforçat el dispositiu de recerca dels dos pescadors desapareguts en el xoc

Actualitzat

Continua la recerca dels dos tripulants desapareguts del pesquer d'arrossegament El Fairell, que aquest dilluns a la tarda va ser envestit per un mercant rus. Aquest dimarts el vaixell d'inspecció pesquera "Lluerna" ha localitzat el pesquer enfonsat i ha comunicat les coordenades a Salvament Marítim i a Capitania per poder procedir al rescat.

Aquest rescat s'intentarà aquest dimecres amb un robot ROV, es a dir, un aparell submarí operat de forma remota, que han traslladat des de la seva base a Fene, a la Corunya, i amb el vaixell "Clara Campoamor", que ha arribat aquest dimarts a la nit des de Cartagena. El fet que es trigui més de 12 hores a instal·lar el robot al vaixell ha impedit iniciar el rescat aquest dimarts.

Continua la recerca dels dos desapareguts

A banda de l'operació de rescat del vaixell, durant tot aquest dimarts han continuat les tasques de recerca dels dos pescadors desapareguts en el xoc. S'ha reforçat el dispositiu de recerca amb dues embarcacions més. Submarinistes, helicòpters i diversos vaixells de l'exèrcit hi estan treballant. La flota pesquera de Barcelona també col·labora en la recerca. Onze embarcacions d'arrossegament donen suport a Salvament Marítim i a la Guàrdia Civil des de primera hora del matí. Els esforços, però, no han tingut resultats positius.

 

 

Negatiu en la prova d'alcoholèmia

D'altra banda aquest dimarts a la tarda s'ha sabut que tant els responsables del pilotatge del mercant com els pescadors del Fairell han donat negatiu en la prova d'alcoholèmia. La Guàrdia Civil va interrogar ahir el capità, un oficial i un mariner del mercant, que es van sotmetre voluntàriament a la prova.

Els dos supervivents del naufragi de la barca de pesca el interrogaran aquest dimecres, però aquest dilluns ja els van fer també una prova toxicològica a l'hospital on els van atendre per l'hipotèrmia que patien. Els resultats també van ser negatius.

Els pescadors desapareguts són d'origen marroquí i senegalès, i eren dins del vaixell en el moment del xoc. Els altres dos, el patró i el seu fill, veïns de la Barceloneta, eren a coberta i van caure a l'aigua. Van poder ser rescatats abans que el vaixell de pesca s'enfonsés fins a 170 metres de profunditat. Patien hipotèrmia i es trobaven en estat de xoc.

El patró major de la Confraria de Pescadors de Barcelona, José Manuel Juárez, ha explicat que els dos supervivents només recorden com "un remolí d'aigua se'ls enduia després d'un gran cop" i ha assenyalat que el mercant "va abordar per la banda de babord" el pesquer.

 

 

No es coneixen les causes de l'accident. La Comissió d'Investigació d'Accidents i Incidents Marítims (CIAIM) s'ocupa de les diligències de la col·lisió. Van obligar el vaixell rus a tornar i han interrogat el capità i la seva tripulació en el marc de la investigació sobre el sinistre. La Guàrdia Civil va sotmetre a una prova d'alcoholèmia tres dels mariners, un d'ells el capità, que va donar negatiu. Cap dels tripulants està detingut ni investigat. Aquest dimecres declararan els dos pesquers que van ser rescatats. La comissió es basarà fonamentalment en la caixa negra del mercant rus per conèixer els detalls de l'accident.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut