Mallorca

Continua la recerca del nen desaparegut per les riuades a Mallorca

El nombre de morts ja és de 12, després que ahir trobessin els cossos d'una parella de ciutadans alemanys

RedaccióActualitzat

Els serveis d'emergències han reprès aquest matí les tasques de recerca del nen desaparegut en els aiguats de dimarts al Llevant de Mallorca.

El petit anava amb la seva mare, que va morir després de salvar la seva filla. Els únics rastres del nen desaparegut són la seva motxilla i una jaqueta, que els equips de rescat van trobar aquest dijous.

 

Durant tota la nit, 150 persones hi han estat treballant i aquest matí està previst que arribin a 800. Molts voluntaris i veïns de l'illa estan disposats a ajudar en tot el que convingui. Les autoritats han demanat que no hi vagi més gent per por de col·lapsar la zona.

Descartar noves víctimes

També volen descartar noves víctimes de les quals no s'hagi denunciat la desaparició, com va passar, quan aquest dijous van trobar una parella d'alemanys a Artà. Amb aquests dos morts, el balanç de la tragèdia puja a 12, la meitat dels quals estrangers.

Mentrestant, els veïns i centenars de voluntaris aconsegueixen millorar l'aspecte dels carrers, les cases i els negocis que havien quedat plens de fang. Juntament amb la neteja, també s'avaluen les pèrdues.

 

Per col·laborar en el restabliment de la situació, des d'aquest divendres una trentena de treballadors socials miraran casa per casa les necessitats bàsiques dels damnificats per garantir que poden continuar vivint al mateix lloc amb unes mínimes condicions. Es tracta d'omplir un formulari per sol·licitar ajudes econòmiques.

 

 

L'alcalde de Sant Llorenç des Cardassar, el poble més afectat, Joanot Mateu, avisa que els danys materials, sumant els públics i els privats, seran molt elevats.

" Seran molt més quantioses del que havíem pensat inicialment. Hi ha una infraestructura pública que també voldrà molts diners: el camp de futbol està destrossat, el poliesportiu de Sant Julià també, després hi ha dos ponts que s'hauran d'arreglar i les carreteres han patit molt. Però després hi ha danys materials de les cases particulars."

Els veïns que tenen assegurances cobraran del consorci estatal que actua en aquests casos. La resta tindran les ajudes provinents de la declaració de zona catastròfica que va fer ahir el Consell de Ministres, un procés que es culminarà d'aquí una setmana.

El Consell de Mallorca invertirà uns 23 milions d'euros per arreglar les 22 carreteres afectades, 4 de les quals continuen tallades.

Dos dies de dol a Catalunya

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha decretat dos dies de dol a Catalunya per la tragèdia de les greus inundacions a Mallorca.

El decret firmat comporta que les banderes en edificis i dependències de la Generalitat i les corporacions públiques onejaran a mig pal, en senyal de dol i homenatge a les víctimes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut