Ciclisme

Contador es doctora en la primera etapa pirinenca i Rasmussen es referma en el liderat

Alberto Contador va aconseguir ahir la primera victòria espanyola en el Tour de França. El jove ciclista madrileny, de només 24 anys, es va imposar en la primera etapa pirinenca amb final a Plateau-de-Beille i va presentar la seva candidatura al triomf en la classificació general. Contador va ser l'únic que va poder seguir Rasmussen, que va atacar a 4 quilòmetres per al final, i tots dos van deixar despenjats la resta de favorits, entre ells Valverde i Vinokurov, que es van acomiadar de qualsevol opció. Rasmussen es referma en el liderat de la general amb 2 minuts i 23 segons d'avantatge sobre Contador, que ja és segon.

Actualitzat

En la primera etapa pirinenca del Tour, Alberto Contador es va tornar a reivindicar com un dels grans candidats a la victòria final a París. El jove madrileny, de només 24 anys, va guanyar l'etapa amb final a Plateau-de-Beille amb el mateix temps que el líder de la general, el danès Michael Rasmussen, i ja és segon a la classificació.

Excepte Vinokurov, que es va quedar en la primera ascensió del dia al port de Palhières, la resta de favorits van aguantar el ritme de l'equip Saunier Duval, que va buscar la victòria d'etapa amb Iban Mayo. Per davant, un grup d'escapats, amb la presència de 5 corredors espanyols, van liderar l'etapa fins a l'última ascensió a Plateau-de-Beille. L'equip del líder, amb Michael Boogerd al capdavant, va començar a forçar la màquina i això va provocar que favorits com Valverde, Klöden i Kaixetxkin s'anessin quedant a falta de molts quilòmetres per al final.

Només Contador, Evans, Sastre, Popovitx i Leipheimer van aguantar l'atac de Rasmussen. El danès va incrementar el ritme i finalment es va quedar sol amb Contador a tres quilòmetres de la meta. Amb els escapats neutralitzats, Contador va ser més ràpid que Rasmussen en l'esprint final i es va adjudicar la victòria d'etapa en la seva segona participació en un Tour. El madrileny ha pujat fins a la segona posició de la general a 2 minuts i 23 segons de Rasmussen, que es referma encara més en el liderat. Tercer és l'australià Cadel Evans, a 3.04 del líder, i quart Levi Leipheimer, a més de 4 minuts. Per la seva banda, Carlos Sastre és el segon millor dels espanyols, a 5.50 de Rasmussen, i Alejandro Valverde és novè, a gairebé 10 minuts del líder.

Avui es disputarà la quinzena etapa, la segona als Pirineus, amb un recorregut de 196 quilòmetres entre Foix i Loudenvielle Le Louron i amb dos ports de primera categoria, el Col de Menté i el Peyresourde, situat a 12 quilòmetres de la meta, i el Port de Balès, de categoria especial.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut