Taipei

Construeixen un edifici fet d'ampolles de plàstic reciclades

Un milió i mig d'ampolles de plàstic. És el material amb què una empresa de Taiwan ha construït un centre de convencions a Taipei. Ha estat batejat com a Eco-Ark i persegueix que la gent s'interessi més pel reciclatge al país asiàtic. El plàstic de les parets permet que la llum natural entri al pavelló. Els constructors asseguren que l'estructura pot arribar a suportar terratrèmols. L'empresa propietària prestarà la construcció per a l'Exposició Internacional de la Flora. Després, les parets es desmuntaran per reutilitzar-les en un altre lloc.

Actualitzat
L'edifici Eco-Ark té un cost de 4,22 milions de dòlars, i inclourà un amfiteatre, un museu i una cortina d'aigua que prové de la pluja i dels sistemes d'aire condicionat. Segons els seus creadors, tindrà les parets translúcides, cosa que permetrà l'entrada de llum natural i suposarà un estalvi energètic notable. Pel que fa a la seva estructura, amb blocs de plàstic i esquelet d'acer, serà altament resistent. Tot plegat, molt ecològic i sostenible.

"Ningú en el món ha construït un centre d'exhibicions amb ampolles de plàstic", ha subratllat Arthur Huang, director de l'empresa constructora.

A més, l'edifici, de 130 metres de llarg, 40 metres d'amplada i 26 metres d'alçada, està dissenyat per resistir tifons i terratrèmols.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut