Rio de Janeiro

Consternació al Brasil per la violació col·lectiva d'una adolescent difosa per les xarxes

El vídeo va ser àmpliament compartit, amb comentaris vexatoris per a la noia

RedaccióActualitzat

Consternació al Brasil per la violació d'una noia de 16 anys per més de 30 homes en una favela de Rio de Janeiro. Els violadors ho han gravat en vídeo i ho han difós per les xarxes.

Segons ha declarat la noia, els fets van passar el 21 de maig. Havia anat fins a la favela per veure el seu nòvio, però aquest li va organitzar una venjança. La van drogar i després feien torns per violar-la fins que va sagnar. Va perdre la consciència fins l'endemà, quan es va despertar despullada i drogada. Va ser aleshores quan va poder fugir.

El cas ha generat encara més controvèrsia perquè a través de les xarxes socials es va difondre un vídeo en què es veia l'adolescent despullada i semiinconscient i amb homes al seu voltant. Un d'ells assegurava que més de trenta l'havien violat. El vídeo va ser àmpliament compartit, amb comentaris vexatoris per a la noia. La policia ha identificat quatre persones en relació amb el cas, però, de moment, no hi ha detencions.

L'autor del vídeo de la violació ha declarat davant de les autoritats

Un jove que s'ha identificat com l'autor del vídeo de la violació i un futbolista, suposat nòvio de la menor, han declarat davant les autoritats sobre aquests fets, informen avui mitjans locals.

L'autor del vídeo, Raí de Souza, de 22 anys, ha admès que va mantenir relacions "consentides" amb la víctima, però ha negat la seva participació en la violació col·lectiva, ha dit al cap policial Alessandro Thiers, titular de la Comissaria de Repressió de Crims Informàtics, que investiga el cas.

Thiers ha assenyalat que l'autor confés del vídeo ha explicat que la frase "trenta van passar per aquí" fa referència a una cançó "funk", el ritme de "hip-hop" de les faveles brasileres.

De Souza, que no estava entre la llista de sospitosos, es va presentar a la comissaria la nit de divendres al costat de Lucas Perdomo, de 20 anys i jugador del modest Boa Vista, equip de la primera divisió del Campionat Carioca que es disputa a l'estat de Rio de Janeiro.

La noia havia dit que era nòvia del futbolista des de feia tres anys i que va estar amb ell un dia abans de la violació. No obstant això, l'esportista va negar que tingués cap relació amb la jove i va manifestar que el seu amic va ser l'únic que va tenir relacions sexuals amb ella.

Els dos joves van ser posats en llibertat per la policia després de declarar.

Manifestacions contra la violació

Dilma Rousseff, la presidenta suspesa temporalment del càrrec, ha condemnat els fets, com també ho ha fet el mateix govern interí de Michel Temer. El govern ha promès que prendrà mesures contra la violència sobre les dones.

A Rio de Janeiro i altres ciutats del Brasil, centenars de persones, sobretot dones, s'han manifestat per donar suport a la jove. Un dels clams que més sentit és aquest "No és culpa seva". Una mostra que s'està fent culpable la víctima. En una entrevista al diari "O Globo", la noia explica que se sent com una porqueria i que el que més li dol és l'estigmatització.

Les violacions són un problema molt greu al Brasil. Més que a l'Índia. A l'Índia, amb 1.200 milions d'habitants, l'any 2014 es van cometre prop de 38.000 violacions. Al Brasil, on la població és sis vegades menor, en el mateix període es van registrar 48.000 agressions sexuals.

Segons l'Anuari de Seguretat Nacional del Brasil, hi ha una violació cada 11 minuts. I només es denuncien el 35% dels casos. La majoria queden impunes.  

 

 

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut