Un pare amb el seu nadó a l'hospital.
Un pare amb el seu nadó a l'hospital.
Madrid

Consens al Congrés perquè els pares també tinguin 16 setmanes de baixa per fill

La mesura de la Subcomissió de Racionalització d'Horaris s'aprovaria aquest hivern, però el PP vol introduir l'afegitó que no es comenci a aplicar "fins que la situació econòmica ho permeti".

RedaccióActualitzat

El Congrés dels Diputats debatrà i previsiblement aprovarà l'equiparació de les baixes de paternitat amb les de maternitat, segons ha pogut saber Catalunya Informació. La mesura, de la Subcomissió de Racionalització d'Horaris, compta amb el suport de totes les forces parlamentàries.

Això voldria dir que els pares podrien optar a 16 setmanes de permís de paternitat tal com tenen les mares. És una proposta de Convergència i Unió, que ja ha estat aprovada en Subcomissió i que, segons ha explicat a Catalunya Informació la diputada convergent Lourdes Ciuró, té per objectiu "primer de tot ajudar a la corresponsabilitat de tots dos progenitors en la cura i la criança dels fills i, d'altra banda, també ajudaria molt i molt perquè contractar dones en període reproductiu no fos considerada una contractació de risc per part dels empresaris, perquè tant pares com mares podrien agafar aquesta baixa".

L'increment de les setmanes de permís de paternitat seria gradual i s'incrementaria 2 setmanes cada any, fins a arribar a les 16 que té la dona, i amb l'excepció de les dues primeres no es podrien fer de forma simultània.

Amb tot, Ciuró ha avisat que el PP vol que el text s'aprovi amb l'afegitó que es començarà a aplicar "quan la situació econòmica ho permeti", i ha advertit que això podria deixar l'equiparació en paper mullat. El debat al Ple del Congrés es farà aquest hivern.

Anar al contingut