El pres baixant de la teulada
El pres baixant de la teulada
Barcelona

El pres que s'ha enfilat a la teulada de la Model baixa després d'onze hores

El noi està condemnat per delictes contra el patrimoni que sumen al voltant dels 20 anys de presó i reivindicava que la seva condemna és injusta

RedaccióActualitzat

Un pres de la Model es va enfilar a la teulada de la presó on s'hi va estar gairebé dotze hores. Per dissuadir-lo i intentar que baixés s'hi van desplaçar diverses unitats de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra, els antiavalots, i els bombers. Els responsables del centre li van fer arribar menjar i aigua.

Es tracta d'un intern de la tercera galeria, de 21 anys, que va aconseguir burlar la vigilància i s'hi va enfilar per una canonada des del pati. 

Fins ben entrada la nit, el pres es va estar passejant per la teulada en una zona protegida amb tanques i filferros. La direcció de la Model va estar negociant amb ell. El noi deia que se sent maltractat per la justícia.

L'intern va arribar a la Model dilluns provinent de la presó de Ponent per declarar davant del jutge. A més, està condemnat per delictes contra el patrimoni, robatoris amb violència a pisos, que sumen 20 anys de presó, una pena que ell considera excessiva.

 

Hi va haver presos que van llançar crits de suport. També ho va fer una cinquantena de persones des del carrer. A més, es van desplaçar fins a la Model la parella i la mare del reclús.

Els Mossos d'Esquadra van acordonar el centre amb un gran desplegament i s'hi van suspendre les visites fins que es resolguessin els fets.

El desconcert, però, continuava. Durant una estona es va arribar a pensar que eren dos interns els que s'havien intentat fugar.

El conseller de Justícia, Carles Mundo, va explicar que, finalment, l'home va baixar voluntàriament i que se li aplicaran les mesures reglamentàries que corresponguin.

Aquest incident se suma a l'intent d'aquest cap de setmana, quan dos interns van intentar fugir fent un forat al sostre.

El sindicat ACAIP (Agrupació dels Cossos de l'Administració d'Institucions Penitenciàries) vincula, precisament, els fets al tancament de la presó al juny. I és que aquests intents de fuga arriben pocs mesos abans que la Model tanqui les portes després de 113 anys d'història i del trasllat de la majoria dels presos a Brians 1.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut