Pla obert del maleter d'una furgoneta amb la roba confiscada per la Guàrdia Civil. Imatge cedida el 14 d'agost de 2018 (Vertical)
Pla obert del maleter d'una furgoneta amb la roba confiscada per la Guàrdia Civil. Imatge cedida el 14 d'agost de 2018 (Vertical)

Confisquen productes falsificats i de contraban per valor de 102.300 euros en tretze inspeccions a Lloret i Roses

ACN Girona.-La Guàrdia Civil ha confiscat fins a 5.798 articles falsificats i de contraban que estaven exposats a la venda per un valor total de 102.300 euros. En total s'han inspeccionat dotze locals de Lloret de Mar (Selva) i un a Roses (Alt Empordà). En el primer municipi s'han arribat a confiscar fins a 5.490 peces de roba i altres articles de diferents marques (hi havia polos, samarretes, bosses de mà, dessuadores, entre d'altres). Tots els productes havien estat importats de forma il·legal i estaven a la venda per un preu de 78.650?. Per altra banda, la inspecció de Roses ha permès intervenir 308 peces falsificades de marques comercials com ara Adidas, Lacoste o Chanel i que tenien un valor de 23.650?. En paral·lel, la Guàrdia Civil també ha confiscat fins a 600 paquets de tabac de la marca Winston Classic a l'Aeroport de Girona que estaven a dins d'una maleta d'una ciutadana russa.

Les inspeccions als establiments de la localitat de Lloret de Mar es van realitzar entre el 6 i el 13 d'agost, després que la Guàrdia Civil tingués informacions sobre la venda de productes de marques amb molt de prestigi que havien estat importades de forma il·legal. Durant els registres als establiments, els venedors no van poder ensenyar les factures que asseguraven l'entrada legal dels productes confiscats. Per això, la Guàrdia Civil va aixecar una acta per infracció de la llei sobre la repressió del contraban i es va entregar tot el material al Servei de Duanes de La Jonquera (Alt Empordà).Per la seva banda, la inspecció a la botiga de Roses es va fer el 6 d'agost. En aquest cas es tractava exclusivament de productes falsificats i per això es van obrir diligències per un possible delicte contra la propietat industrial i que ja està a mans del jutjat d'instrucció en funcions de Guàrdia de Figueres.600 paquets de tabac amagats en una maletaEn una altra actuació, agents de la Guàrdia Civil també van localitzar 600 paquets de tabac de la marca Winston Classic amagats dins d'una maleta d'una ciutadana russa. Els fets van passar el dimecres 8 d'agost, a dos quarts d'una del migdia, quan els agents van procedir a la inspecció de l'equipatge que havia facturat aquesta passatgera que arribava d'un vol de Moscou. En obrir la maleta van descobrir tota la quantitat de tabac sense el precinte fiscal. Per això, els de la benemèrita van aixecar una acta per contraban i també van confiscar tot el tabac per portar-lo al Servei de Duanes de La Jonquera.

Anar al contingut