Biscaia

Intervenen a Biscaia 20 tones d'ou líquid contaminat amb insecticida

Les 20.000 unitats d'ou líquid contaminat procedien de França i l'ha importat una empresa del País Basc dedicada a l'elaboració de productes alimentaris

RedaccióActualitzat

A Biscaia han immobilitzat una partida de 20.000 litres d'ou líquid contaminat amb l'insecticida fipronil. És el primer cas d'ou contaminat que s'ha detectat a l'estat espanyol.

Segons ha informat el departament de Salut del govern basc, els ous contaminats procedien de França i els han importat una empresa dedicada a l'elaboració de productes alimentaris ubicada a Biscaia.

Aquest és el primer cas conegut a Espanya d'ous contaminats amb insecticida. Segons el govern basc, la immobilització d'aquesta partida ha impedit que els ous contaminats entressin en cap cadena de producció alimentària i asseguren que s'ha evitat qualsevol risc per a la salut pública.

La partida d'ou líquid contaminat es destruirà en els propers dies.

L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) assegura que Espanya continua "sense estar afectada" per la distribució d'ous contaminats per fipronil. La partida de tetrabrics que s'ha immobilitzat al País Basc no havia arribat a entrar a la cadena alimentària. 

Segons l'Agència, el sistema de control establert "permet la immediata localització i retirada dels productes implicats". Va ser divendres a la tarda quan van rebre un comunicat del Sistema Europeu d'Alerta Ràpida per Aliments que els informava de la distribució procedent de França d'un carregament d'ou líquid pasteuritzat.

18 països afectats

Amb Espanya, ja són 18 els països afectats per aquest brot d'ous contaminats amb un insecticida tòxic prohibit en la cadena alimentària europea. Davant la crisi, el comissari de Salut i Seguretat Alimentària de la Unió Europea ha convocat, per al 26 de setembre, una reunió amb els ministres de Sanitat dels països afectats.

Divendres es van detenir a Holanda els dos administradors de l'empresa Chickfriend, una companyia holandesa sospitosa d'haver fet servir aquest producte, que va ser detectat en granges de gallines i pollastres a Bèlgica i Holanda.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut