Sant Llorenç d'Hortons

Confirmen que el cos que s'ha trobat a Martorell és el de la noia que va arrossegar l'aigua a Sant Llorenç d'Hortons

A primera hora del matí la Brigada Municipal ha descobert el cadàver a la riba del riu Anoia

RedaccióActualitzat

Un equip de treballadors de l'Ajuntament de Martorell han trobat a dos quarts de 10 del matí d'aquest dilluns el cos de la noia que dissabte a la nit va ser arrossegada per una riuada a Sant Llorenç d'Hortons, a l'Alt Penedès. L'han trobat a l'alçada de l'anomenat Pont de la Vila, sobre el riu Anoia. Aquest riu desemboca al Llobregat, a Martorell mateix.

Des del primer moment de la troballa del cadàver hi ha hagut pocs dubtes que era el de la noia desapareguda a Sant Llorenç d'Hortons, i els responsables de l'operatiu de recerca hi han anat per identificar-lo. Hi ha hagut dificultats per fer-ho, però a pesar d'això, l'operació de recerca s'ha desactivat i el SEM ha ofert suport psicològic a la família. Finalment la identificació s'ha fet gràcies a les empremtes digitals.

 


Durant tot el diumenge la van estar buscant al torrent de la Fontsanta i riu Anoia avall, però quan els Mossos van localitzar al riu Llobregat, a l'altura de Molins de Rei, un para-xocs que podria ser del seu cotxe, van decidir ampliar la recerca fins al delta del Llobregat.

La recerca s'havia intensificat a partir d'aquest dilluns al matí amb dotacions aèries, terrestres i subaquàtiques, i també agents amb gossos.

 

Va desaparèixer dissabte a la nit

Els Bombers de la Generalitat treballaven des d'aquest dissabte a la nit en la recerca de la noia, que hauria estat arrossegada per un torrent a la zona del càmping Can Ferraguet, a Sant Llorenç d'Hortons.

Dues persones, un noi de 19 anys i la noia, de 20, van quedar atrapades dins el seu cotxe en un torrent. Els Bombers van poder localitzar el noi, que havia aconseguit sortir del vehicle. La noia també hauria aconseguit sortir-ne, però, segons tots els indicis, l'aigua se la va endur torrent avall.

A quarts de deu de la nit, quatre persones van trucar al telèfon d'emergències 112 informant que una familiar seva els havia avisat que es trobava en perill de ser arrossegada per l'aigua en aquesta zona.

 

 

Camí erroni pel GPS

El director general de Protecció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, ha explicat que el GPS va portar els dos joves per un camí erroni i que el cotxe va quedar atrapat a la riera. La crescuda del cabal va arrossegar el vehicle uns metres amb els dos joves a dins, fins que van aconseguir sortir del vehicle, amb sort diversa.

Ampli desplegament

Fins a disset dotacions van participar en la recerca des del primer moment. Els Bombers van treballar tota la nit per buscar-la i el matí de diumenge s'hi va incorporar l'helicòpter de rescat. Fins al lloc, també s'hi van desplaçar efectius de la unitat subaquàtica, de la Unitat de Subsòl i de Seguretat Ciutadana dels Mossos d'Esquadra, a més d'un helicòpter amb càmera tèrmica.

Per la seva banda, el SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques) hi va desplaçar una ambulància i un psicòleg de suport per als familiars. Mentrestant, Protecció Civil mantenia activada la prealerta del Pla Inuncat per les pluges, que podien afectar de manera intensa punts de les Terres de l'Ebre. Fins diumenge, el telèfon 112 d'Emergències havia atès més de 300 trucades relacionades amb l'episodi de pluges.

Perill de desbordaments 

Des de les tempestes de dissabte, les rieres, torrents, barrancs i alguns trams del Llobregat, l'Anoia i el Cardener han pujat molt de cabal i per això es va demanar precaució en les següents dotze hores, com a mínim, per evitar riscos davant de desbordaments o afectacions a les zones inundables.

A més a més, es van observar tempestes fortes, calamarsades i també quatre mànegues (fiblons o tornados dins del mar) a Sitges i al Prat de Llobregat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut