Mosquit que transmet el virus del Zika
Mosquit que transmet el virus del Zika

Confirmats a Florida els primers casos de Zika per transmissió local

Són els primers que haurien contret la malaltia sense viatjar a països on hi ha el mosquit ni tenir relacions sexuals amb persones infectades

Actualitzat

Confirmats a Florida els primers casos de transmissió del virus del Zika per picada de mosquit als Estats Units sense ser importats d'un país on hi ha els mosquits que el transmeten. Ho han confirmat funcionaris de salut i n'ha donat els detalls el governador de l'estat. Es tractaria d'una dona i tres homes.

Són els primers, per tant, que haurien contret la malaltia sense haver viatjat a l'Amèrica Llatina ni haver tingut relacions sexuals amb una persona infectada. Com a mesura de prevenció, s'han prohibit les donacions de sang a dos comtats de Florida.

Les altes temperatures feien pensar que el virus podria arribar tard o d'hora al continent americà. En canvi, és poc probable que ho faci a Catalunya, tot i que no es descarta que hi pugui haver algun cas puntual.

Antoni Trilla, cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, s'ha manifestat sobre les poques possibilitats que hi ha que l'epidèmia arribi a Catalunya:

"Europa, amb el mateix grau de preparació, aquesta situació és bastant menys probable. Tenim mosquits diferents dels que tenen a Florida que són els que millor transmeten el virus. Aquí el mosquit tigre no és tan bon transmissor del virus i el clima de Florida és lleugerament diferent al d'aquí Catalunya, i, per tant, cal esperar que això no passi encara que, insisteixo, això no és impossible que pugui passar".

Anar al contingut