Bitllets de 100 euros
Les famílies espanyoles estalvien 7,6 euros de cada 100
Madrid

Confirmat el creixement zero del tercer trimestre per la caiguda de la despesa pública

L'Institut d'Estadística confirma l'estancament de l'economia espanyola al tercer trimestre, amb un creixement zero. I en relació amb el mateix trimestre de l'any passat, l'increment del producte interior brut s'ha mantingut en el 0,8%.

Actualitzat
Les dades de l'INE, que ja s'havien avançat, indiquen que hi ha hagut una nova davallada de la despesa de les administracions, de l'1,1%. En termes interanuals, l'evolució és pitjor, ja que ha caigut un 2,3%.

Pel que fa al consum de les famílies, ha millorat quatre dècimes en termes interanuals, i és que fa un any va caure de manera significativa per la pujada de l'IVA. El consum total ha caigut un 0,3% entre el juliol i el setembre, mentre que la inversió total s'ha contret un 0,6%.

Pel que fa a la inversió de les empreses, manté una tendència negativa i les exportacions creixen, un 3,1%, menys, però, que els trimestres anteriors.

Per sectors, la indústria és el més dinàmic, i millora el creixement del segon trimestre, amb un augment de sert dècimes, fins al 3,1%, mentre que la construcció continua en negatiu, tot i que ha millorat lleugerament, ja que ha passat d'un decreixement del 3,1% al 2,9%. Els serveis han frenat el creixement i l'agricultura s'ha estancat.


Anar al contingut