L'acusat, acompanyat d'un intèrpret, aquest 22 de juny del 2017 davant el tribunal de la Secció Quarta de l'Audiència de Girona. Pla …
L'acusat, acompanyat d'un intèrpret, aquest 22 de juny del 2017 davant el tribunal de la Secció Quarta de l'Audiència de Girona. Pla general (Horitzontal)

Condemnen un veí de Sant Pere Pescador que va llançar una paella amb oli roent a la cara d'un company de pis

Actualitzat

ACN Girona.-L'Audiència de Girona ha condemnat un veí de Sant Pere Pescador (Alt Empordà) que va llançar una paella amb oli roent a la cara d'un company de pis. Segons recull la fiscal, l'acusat, un gambià de 41 anys, es va discutir amb la víctima perquè no havia pagat la part que li corresponia del lloguer de l'habitatge. La víctima va patir cremades al tòrax, al coll i a la cara (algunes d'elles, de segon grau). El processat s'enfrontava a una condemna de 5 anys de presó per un delicte de lesions mitjançant l'ús d'un objecte perillós. A les portes del judici, però, les acusacions i la defensa han arribat a un acord, que ha permès rebaixar la condemna a 2 anys. El processat ha admès els fets, les parts han renunciat a la prova i el tribunal ha dictat sentència de viva veu. L'home no entrarà a presó, però sí que ha d'indemnitzar el company de pis amb gairebé 33.500 euros.

El cas que ha arribat avui a judici va tenir lloc el 21 d'abril del 2015. Aleshores, segons recull l'escrit d'acusació, el processat vivia amb la víctima en un pis de Sant Pere Pescador. Aquella tarda, pels voltants de les sis, els dos homes es van començar a discutir perquè la víctima no havia pagat la part que li corresponia del lloguer de l'habitatge.Va ser llavors quan l'acusat, que estava cuinant, va llançar una paella d'oli roent a la cara de l'altre home, "amb intenció d'atemptar contra la seva integritat física". La víctima va patir cremades a la part superior del cos. Al tòrax, l'oli roent li va provocar ferides de segon grau. I a la cara i al coll, de primer grau. A més, hi va haver gotes d'oli que li van anar a parar a l'ull dret i li van causar una lesió a la còrnia.L'home va haver d'ingressar 21 dies a l'hospital i va necessitar uns quatre mesos per guarir-se. Segons recull el fiscal, l'agressió li ha deixat cicatrius a l'espatlla, al coll i al tòrax, a més de pèrdua de visió a l'ull dret.Per aquests fets, el ministeri públic imputava al processat un delicte de lesions amb ús d'instrument perillós. Sol·licitava que se li imposessin 5 anys de presó i que pagués una indemnització de 33.240 euros, dels quals 21.000 per les cremades i lesions que li havia provocat l'oli roent.De viva veuAquest matí, a les portes del judici, la fiscal, l'acusació particular i la defensa han arribat a un acord que ha permès rebaixar la pena. L'acusat, un gambià de 41 anys, ha admès els fets i les parts han renunciat a la prova, motiu pel qual el president del tribunal, el magistrat Adolfo Garcia Morales, ha dictat sentència de viva veu.L'Audiència de Girona ha condemnat el processat a 2 anys pel delicte de lesions agreujades amb ús d'instrument perillós. Una pena que li estalvia entrar a presó, perquè no té antecedents. En matèria de responsabilitat civil, la Secció Quarta -on s'ha jutjat el cas- li ha imposat haver de pagar una indemnització de 33.477,93 euros. La sentència és ferma perquè totes les parts ja han manifestat la seva intenció de no presentar-hi recurs.

Anar al contingut