Díaz Ferrán durant el judici.
Condemnen l'expresident de la CEOE per frau a Hisenda. (Foto: Reuters)
Madrid

Condemnen l'expresident de la CEOE Díaz Ferrán a dos anys i dos mesos de presó per frau a Hisenda

La justícia condemna a dos anys i dos mesos de presó l'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán per defraudar a Hisenda 99 milions d'euros en la compra d'Aerolíneas Argentinas per part d'Air Comet. El tribunal també li ha imposat una multa equivalent a la quantitat defraudada.

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional ha condemnat a dos anys i dos mesos de presó l'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán. Segons el tribunal, Díaz Ferrán va defraudar a Hisenda 99 milions d'euros en la compra d'Aerolíneas Argentinas per part d'Air Comet.

El jutjat del penal de l'Audiència també condemna a la mateixa pena l'expresident d'AirComet, Antonio Mata. A tots dos també els imposa una multa equivalent al que han defraudat, els impedeix obtenir ajudes o subvencions públiques i tampoc no els permet gaudir de beneficis o incentius fiscals o de seguretat social durant quatre anys i mig.

Durant el judici, l'expresident de la patronal espanyola va explicar que no havia fet "cap delicte fiscal" en la compra d'Aerolíneas Argentinas i va afegir que Air Comet va complir "fidelment" el contracte signat per a l'adquisició d'aquesta companyia.

L'expresident de la CEOE i expropietari de viatges Marsans està en presó preventiva des de fa un any.

 

 

 

Anar al contingut