Barcelona

Condemnen la Generalitat a pagar 16 milions més per la retallada de les escoles bressol

Una trentena de municipis s'han inscrit al Fòrum d'Alcaldes per l'Educació i han presentat recurs contra la Generalitat perquè aquesta havia retirat les subvencions de les escoles bressol del 2012 al 2015

RedaccióActualitzat

Satisfacció als diferents municipis que van presentar recurs contra la Generalitat perquè aquesta havia retirat les subvencions de les escoles bressol. El TSJC els ha donat la raó i haurà de pagar. La Generalitat recorrerà.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha condemnat la Generalitat a pagar 16 milions d'euros més als 26 municipis catalans agrupats al Fòrum d'Alcaldes per l'Educació de Catalunya.

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, que forma part del fòrum i que ja va obtenir al desembre una sentència també favorable, ha expressat aquest divendres la seva satisfacció en donar-se a conèixer la sentència, que obliga la Generalitat a abonar als 26 municipis la subvenció per alumne i any de les guarderies municipals.

Els municipis del Fòrum d'Alcaldes per l'Educació, que agrupa entre altres Tarragona, Lleida, Santa Coloma de Gramenet, Sant Boi de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Viladecans i Cerdanyola del Vallès, van presentar un recurs contenciós administratiu conjunt per reclamar al Departament d'Ensenyament el pagament del deute contret.

La Generalitat s'havia compromès a subvencionar les escoles bressol municipals durant els cursos escolars del 2012-2013, 2013-2014 i 2014-2015 fins a la quantitat de 1.300 euros per plaça.

L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, ha mostrat la seva satisfacció amb "una sentència que dóna la raó al món local" i ha recordat que, des del 2012, "el Govern ha incomplert els compromisos adoptats amb els municipis quant al finançament de les places de 0 a 3 anys":

"Aquesta actitud ha obligat alguns ajuntaments a tancar places de guarderia i, en altres, a assumir el sobrecost d'aquestes places per no perjudicar les famílies".

Sentències favorables a l'Hospitalet, Cornellà, Esplugues i Sant Joan Despí

Aquesta sentència se suma a d'altres favorables que en pocs dies han rebut els ajuntaments de l'Hospitalet, Cornellà i Esplugues de Llobregat i Sant Joan Despí pel mateix tema.

El 15 de desembre, el TSJC també va donar la raó a l'Ajuntament de l'Hospitalet en el recurs contenciós administratiu que reclamava el pagament del deute contret i compromès amb les guarderies municipals entre els anys 2012 i 2015, amb el sobrecost dels interessos acumulats, fins a la quantitat de 1.300 euros per plaça.

La quantitat total que haurà d'abonar el Departament d'Ensenyament de la Generalitat a l'Ajuntament de l'Hospitalet és de 1.015.750 euros. 

Anar al contingut