8 Bombers
La Sala Contenciosa Administrativa diu que se l'ha de considerar "apte"
Barcelona

Condemnen la Generalitat a admetre un aspirant a bomber declarat 'no apte' en l'entrevista psicològica

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat al Generalitat a admetre un aspirant a bomber que va ser exclòs en l'última fase de selecció.

RedaccióActualitzat
L'aspirant a bomber va ser declarat "no apte", però va recórrer la decisió i ara l'alt tribunal català considera que les bases de la prova no eren clares i per tant els examinadors no tenien els motius concrets per deixar-lo fora del procés, que va concloure el 2006.

En la sentència, el tribunal accepta els arguments del demandant, que considera que la resolució que l'excloïa tenia una "falta de motivació", ja que no se li van comunicar els motius per excloure o aprovar la resta de candidats. Segons ell, la resolució era "arbitrària, parcial i sense objectivitat".

La Generalitat va al·legar que les bases de la convocatòria de les places de bomber no van ser recorregudes en el moment de la convocatòria, i que per tant tampoc ho podia fer un cop passada la prova.

El TSJC declara que quan l'alumne va demanar els criteris per considerar "apte" o "no apte" els alumnes en la part psicotècnica i l'entrevista personal, la Conselleria d'Interior no els hi va facilitar. En canvi, posteriorment sí que va elaborar uns criteris específics, però amb una data posterior a la convocatòria.

Per tot això, la Sala Contenciosa Administrativa diu que se l'ha de considerar "apte" i, per tant, si té una puntuació dins dels 125 millors d'aquella convocatòria, se l'ha de considerar funcionari des d'aleshores.

Aquest punt és el que presenta més problemes, segons han explicat fonts del govern, ja que tots els aspirants, després de passar el procés de selecció, han de passar un període de formació a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISCP), a Mollet del Vallès.

En altres sentències similars, el que feia la Generalitat era incorporar aquests antics aspirants a les noves promocions, però en aquest cas és més difícil, perquè no hi ha noves promocions previstes els pròxims anys.Tampoc es pot fer que passi tot sol el període de formació, perquè bona part de la formació consisteix a treballar en grup.

La Generalitat conclou que considerar-lo directament funcionari sense aquest període de formació pràctica seria un tracte desigual respecte a altres funcionaris i un perill tant per a la seva integritat física com per a la dels ciutadans.



Anar al contingut