L'exlíder de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada
L'exlíder de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada
Vic

Dos anys de presó i d'inhabilitació per a Anglada per amenaçar un militant d'Arran

Anglada diu a TV3 que demanarà la suspensió de la pena i que, en tot cas, recorrerà la condemna a totes les instàncies possibles

RedaccióActualitzat

L'exlíder de Plataforma per Catalunya i actual regidor de Plataforma Vigatana a l'Ajuntament de Vic, Josep Anglada, ha estat condemnat a dos anys de presó i a dos d'inhabilitació per amenaçar un menor, militant d'Arran, l'any 2013. D'aquesta manera, Anglada hauria de deixar el seu càrrec al consistori vigatà. La sentència, però, encara no és ferma.

La jutge de Manresa li imputa un delicte d'amenaces i un altre contra la integritat moral per diverses piulades a Twitter, vexatòries i amenaçadores amb fotografies del jove.

A més, la jutge l'ha condemnat a pagar 3.000 euros al jove com a responsabilitat civil i a fer-se càrrec de les costes del judici.

Anglada ha dit a TV3 que demanarà la suspensió de la pena i que, en tot cas, recorrerà la condemna a totes les instàncies possibles.

En un comunicat, l'organització Arran celebra la sentència i assegura que continuaran "plantant cara al feixisme per tots els mitjans fins que aconseguim esborrar-lo dels Països Catalans". 

 

Durant el judici, que es va celebrar el passat 11 de juliol, Anglada es va emparar en la llibertat d'expressió i va negar que les piulades fossin amenaçadores. Per la seva banda, l'acusació considerava que les publicacions tenien la voluntat "d'atemorir" el menor i la seva família per "discrepàncies ideològiques".

Anar al contingut