Una dona amb nicab passejant per Barcelona
Una dona amb nicab passejant per Barcelona
Barcelona

Condemnen dos ultres per agredir una dona embarassada que portava nicab

Els dos ultres han acceptat la condemna d'un any de presó i a seguir un curs de formació per insultar i agredir una família marroquina i clavar una puntada de peu al ventre a la dona que estava embarassada de 40 setmanes

RedaccióActualitzat

Els dos ultres que van insultar i agredir una família marroquina l'estiu de l'any passat al carrer Princesa de Barcelona han acceptat una condemna d'un any de presó per dos delictes d'odi: un contra la integritat moral i els drets fonamentals i un altre de lleu de lesions. Tots dos han reconegut davant del jutge que van lesionar la dona, que estava embarassada, amb una puntada de peu a la panxa, i el seu marit per la seva orientació religiosa i l'origen marroquí, i que van recriminar a la dona que portés nicab.

La sentència també els obliga a seguir dos programes de formació: un de drets humans per respectar la diversitat, "amb especial atenció a la islamofòbia", i l'altre de prevenció i tractament de comportaments violents.

En virtut de la condemna, durant cinc anys no podran fer feines relacionades amb la docència, en l'àmbit esportiu o de temps lliure, i durant tres anys no es podran acostar a les víctimes. A més, els hauran d'indemnitzar amb 6.500 euros.

Els ultres han acordat una rebaixa de pena amb el ministeri públic, que demanava dos anys i mig de presó, i l'acusació popular, exercida per l'Ajuntament de Barcelona, a canvi d'assumir les acusacions i la indemnització.

Els fets van passar el 29 d'agost del 2016 a la nit, quan el matrimoni i els seus dos fills petits passejaven pel carrer Princesa de Barcelona. Els dos condemnats van insultar la dona, embarassada de 40 setmanes, perquè portava el nicab, que només li deixava al descobert els ulls. "Putos musulmans, què feu aquí?, anar-vos-en al desert", "moros de merda" o, a la dona, "portes una bossa d'escombraries", són algunes de les coses que els van dir.

Quan el seu home s'hi va encarar per demanar explicacions li van clavar un cop de puny al nas. Els dos ultres també van clavar una puntada de peu al ventre a la dona, en avançat estat de gestació, quan va intentar evitar l'agressió al seu marit.

Ja amb la patrulla de la Guàrdia Urbana al davant, van continuar recriminant a les víctimes el seu vestuari i origen, amb expressions com "tant de bo li posin una bomba pel cul", "la dona, la de la cara tapada, la Batman" o "els jutges els llepen el cul".

Les dues víctimes van ser traslladades a urgències a l'Hospital del Mar; la dona, a urgències ginecològiques, amb un "estat d'ansietat davant un hipotètic risc d'avortament"; el seu marit va patir fissures i ferides al nas.

ARXIVAT A:
Islamofòbia
Anar al contingut