L'expresident egipci i líder dels Germans Musulmans Mohamed Mursi, durant el judici
L'expresident egipci i líder dels Germans Musulmans Mohamed Mursi, està condemnat per la mort de manifestants fa tres anys (Reuters)
El Caire

Condemnen a vint anys de presó l'expresident egipci Mohamed Mursi per la mort de manifestants el 2012

El Tribunal Penal del Caire condemna el també líder dels Germans Musulmans per la mort de manifestants davant del palau presidencial, el 2012

RedaccióActualitzat

El Tribunal Penal del Caire ha condemnat a vint anys de presó l'expresident egipci i líder dels Germans Musulmans, Mohamed Mursi. L'alt tribunal l'ha condemnat per la mort de manifestants davant del palau presidencial, el 2012. Pels mateixos fets, el tribunal també ha imposat vint anys de presó a dotze dirigents més dels Germans Musulmans, entre ells Esam el Arian, vicepresident del partit Llibertat i Justícia, i el membre de la seva executiva Mohamed Beltagui.

És la primera sentència contra l'expresident egipci. Mohamed Mursi té pendents dos processos més: un per insultar la judicatura i un altre per fugir d'una presó durant la revolució del 2011.

L'actual president d'Egipte, Abdel Fattah al-Sisi, va fer un cop d'estat el 2013 i va derrocar Mursi. Des d'aleshores, les autoritats persegueixen els líders, integrants i simpatitzants dels Germans Musulmans, una organització que han declarat terrorista.

Anar al contingut