Torre de Claramunt

Condemnen a vint anys de presó l'acusat de matar un minusvàlid

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a vint anys de presó Ayax Ruiz Satorres, per haver assassinat un invàlid l'any 2004 a la Torre de Claramunt. A més, l'obliga a indemnitzar amb 65.000 euros la mare de la víctima. Pel que fa als altres quatre imputats, el tribunal també ha decretat penes de dos anys de presó per a tres d'ells, als quals considera culpables d'encobriment, i ha absolt una quarta persona. La sentència confirma en part el veredicte del jurat popular, que va considerar el principal acusat com a únic autor material del crim, i els altres quatre culpables d'encobrir-lo.

Actualitzat

Els fets van passar l'octubre del 2004 dins un garatge de la urbanització Pinedes d'Armengol de la Torre de Claramunt. Segons la sentència, l'autor material del crim va colpejar reiteradament la víctima, que anava en cadira de rodes a causa d'un accident, amb un martell i una maça. A més, el magistrat considera que ho va fer de manera "inesperada" i que va actuar amb acarnissament i traïdoria.

Per la seva banda, la resta de condemnats van presenciar el crim i van ajudar l'assassí a traslladar el cadàver fins a un antic forn de calç en desús.

Pel que fa a Judith L.C, que ha estat absolta, el magistrat ha al·legat "greus problemes processals", ja que finalment no va ser acusada directament per la fiscalia ni per l'acusació popular. A diferència dels altres imputats, no la van incloure en la petició de pena alternativa per delicte d'encobriment en cas que el tribunal no els trobés culpables d'assassinat.

Anar al contingut