Barcelona

Condemnen a un any de presó el nét de Franco per maltractar la seva nòvia

Un jutge de Barcelona ha condemnat Jaime Martínez-Bordiú, el nét de Franco, a un any de presó per un delicte de maltractaments i amenaces a la seva parella. El magistrat considera provat que, durant una discussió en un hotel amb la que aleshores era la seva nòvia, la va agredir i la va amenaçar de mort. Concretament, Martínez-Bordiú va empènyer la seva parella contra un sofà i la va amenaçar de matar-la si trucava a la policia. Per aquest motiu, també li dicta una ordre d'allunyament durant tres anys. Tot i la sentència, el condemnat no haurà d'ingressar a la presó perquè no té antecedents penals.

Actualitzat
A la sentència es condemna el nét del dictador per haver agredit i amenaçat la seva nòvia, Ruth Martínez, durant una discussió en un hotel a l'agost del 2007. Pel mateix motiu, el jutjat penal número 20 de Barcelona també ha dictat una ordre d'allunyament durant tres anys. La Fiscalia demanava una condemna contra Jaime Martínez-Bordiú de quatre anys i nou mesos, ja que apreciava els delictes de coaccions, maltractaments i amenaces.

Però finalment el jutge ha absolt el nét de Franco del delicte de coaccions i l'ha condemnat a vuit mesos de presó per un delicte de maltractaments en l'àmbit familiar i a quatre mesos de presó per un delicte d'amenaces. Amb tot, com que Jaime Martínez-Bordiú no té antecedents penals no haurà d'ingressar a la presó.
Anar al contingut