El Codi Penal
El Codi Penal
Barcelona

Condemnen a tres anys de presó un bloguer per difondre idees xenòfobes

L'acusat ha estat condemnat per delictes contra els drets fonamentals i les llibertats públiques, pel fet de justificar el genocidi i per tinença d'armes prohibides

RedaccióActualitzat

El jutjat penal número 16 de Barcelona ha condemnat a tres anys de presó un home de Badalona que va crear un blog d'internet on denigrava diversos col·lectius, com ara musulmans, jueus, africans, immigrants i homosexuals.

Segons la sentència, la pàgina web estava dirigida a crear entre la població sentiments d'hostilitat, animadversió, agressivitat i tracte desigual contra aquests col·lectius.

L'home, conegut amb el sobrenom de "Siko", defensava al web "Resistencia sin líder" la supremacia de la raça ària, i explicava, per exemple, com es poden formar cèl·lules d'adoctrinament en el pensament nazi. A més a més, el web contenia desenes de fotografies, vídeos del Ku Klux Klan, banderes amb la cara de Hitler, pistoles i una porra elèctrica.

El blog també difonia idees que pretenien la rehabilitació de règims que han practicat el genocidi contra minories ètniques, racials, sexuals o religioses, justificant-ne així els crims comesos.

Un altre dels objectius de l'acusat era incitar la confrontació amb grups ideològicament rivals. Per això, el blog contenia diversos manuals on es donaven instruccions precises sobre com fer resistència i activisme des d'un entorn neonazi i també explicacions sobre com agredir persones físicament.

El processat i la fiscalia han acordat els tres anys de presó sense arribar a judici. L'acusat ha estat condemnat per delictes contra els drets fonamentals i les llibertats públiques, pel fet de justificar el genocidi i per tinença d'armes prohibides.

Anar al contingut