L'exministra d'Economia Felisa Miceli sortint del jutjat a Buenos Aires (Foto: EFE)
L'exministra d'Economia Felisa Miceli sortint del jutjat a Buenos Aires (Foto: EFE)
Buenos Aires

Condemnen a quatre anys de presó una exministra de Néstor Kirchner

L'exministra d'Economia Felisa Miceli se la va jutjar pels diners trobats al lavabo del seu despatx, l'equivalent a uns 39.000 euros. També se li atribueix haver fet desaparèixer l'acta policial on s'explicava la troballa dels diners.

RedaccióActualitzat
Primera condemna per a una funcionària del kirchnerisme. La justícia argentina ha condemnat a 4 anys de presó l'exministra d'Economia Felisa Miceli. A més, també ha estat condemnada a 8 d'inhabilitació per exercir càrrecs públics.

És la sentència del tribunal que ha jutjat Miceli pels diners que la policia va trobar al lavabo del seu despatx el 2007, quan era ministra amb Néstor Kircner. Els magistrats consideren que no ha justificat adequadament l'origen de l'equivalent a uns 39.000 euros. També se li atribueix haver fet desaparèixer l'acta original de la policia, on s'explicava la troballa dels diners.

Després de conèixer la sentència, Miceli, que insisteix que és innocent, ha avançat que apel·larà la decisió. Per a l'extitular de la cartera d'Economia, la condemna es deu al fet que "hi ha un entramat orquestrat en contra meva".

Tot i que ha estat trobada culpable dels delictes d'encobriment agreujat i sostracció de document públic, pels diners trobats al bany del seu despatx del Palau d'Hisenda, Miceli no anirà a la presó fins que la sentència condemnatòria sigui ferma.
Anar al contingut