Madrid

Condemnen a cinc anys de presó l'home que va estavellar el seu cotxe contra la seu del PP

El vehicle anava carregat amb un artefacte explosiu de fabricació casolana que no va arribar a esclatar a la seu central dels populars a Madrid fa un any i mig

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Madrid ha condemnat a 5 anys de presó l'home que va estavellar el seu cotxe contra la seu central del PP, al carrer Gènova de Madrid. El vehicle anava carregat amb un artefacte explosiu de fabricació casolana que no va arribar a esclatar. Els fets van passar a primera hora del matí del 19 de desembre del 2014.

El tribunal condemna Daniel Pérez Berlanga com a autor dels delictes de tinença d'explosius, fabricació d'un artefacte explosiu incendiari i incendi en grau de temptativa per haver estavellat el seu vehicle de manera deliberada contra la seu del Partit Popular. Dins del vehicle hi havia prop de cinc quilos i mig d'un compost químic barrejat amb benzina. El sistema d'iniciació i activació de l'artefacte estava desconnectat en el moment de la col·lisió del cotxe, que va arrossegar les portes d'accés, el rebedor i els mostradors de la planta baixa de la seu del partit. En el moment de l'impacte, només hi havia a l'immoble quatre persones de seguretat, el conserge del partit i una treballadora de la neteja.

En aquell moment, el detingut va dir a la policia que era un empresari que ho havia "perdut tot" per culpa de la crisi. De fet era un parat de llarga durada. L'home, de 37 anys, vivia a la localitat de Bronchales, a Terol, i estava a l'atur des de feia més de dos anys després de perdre la feina en una empresa de taulons de fusta.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut