Moscou

Condemnen a cadena perpètua l'únic assaltant i segrestador de l'escola de Beslan que va salvar la vida

El Tribunal Suprem de la República d'Ossètia del Nord ha condemnat a cadena perpètua Nurpashà Kulàyev, l'únic assaltant i segrestador de l'escola de Beslan que va salvar la vida el setembre del 2004. El tribunal, que l'ha condemnat pels delictes de terrorisme, assassinat i segrest, ha explicat que, tot i la petició de pena de mort, ha optat per la de presó de per vida davant la impossibilitat d'aplicar en territori rus la pena capital. Tot i la condemna, els familiars de les 331 persones mortes, 186 dels quals eren nens, demanen una investigació en profunditat, sobretot del paper de les forces de seguretat russes en el desenllaç de la crisi.

Actualitzat

Culpable de terrorisme, assassinat, intent d'assassinat de membres de les forces de seguretat i segrest són alguns dels càrrecs pels quals el Tribunal Suprem de la República d'Ossètia del Nord ha condemnat a cadena perpètua de l'únic supervivent de Beslan. Només sentir la sentència, Kulàyev ha reiterat que és innocent i ha dit que tot plegat es tracta d'una "història inventada", mentre que els familiars de les víctimes s'han aplegat al voltant de l'acusat per intentar agredir-lo.
El judici contra Kulàyev va començar el 17 de maig de 2005. Després de tot aquest període, finalment, l'alt tribunal ha optat per la pena de presó de per vida davant la impossibilitat d'aplicar la pena capital en territori rus. Així, el terrorista ingressarà en un centre penitenciari de màxima seguretat, on hi passarà tota la seva vida.
La Fiscalia, que havia demanat la pena de mort, ja ha avançat que no apel·larà la sentència. En canvi, l'advocat del terrorista, que defensava el procés de cadena perpètua, recorrerà la sentència a instàncies judicials superiors durant els propers deu dies.
Tot i la condemna, els familiars de les 331 persones mortes, 186 dels quals eren nens, demanen una investigació en profunditat, sobretot del paper de les forces de seguretat russes en el desenllaç de la crisi.

Anar al contingut