La Haia

Condemnen a cadena perpètua el comandant serbobosnià responsable del setge de Sarajevo

La cambra d'apel·lacions del Tribunal Penal Internacional per a l'antiga Iugoslàvia ha condemnat Satanislav Galic, comandant de les forces serbobosnianes durant el setge de Sarajevo entre el 1992 i el 1994, a cadena perpètua per "terror contra la població civil". Aquesta és la primera vegada que el TPI condemna per sentència ferma un acusat a la pena màxima prevista en els seus estatuts, dels quals està exclosa la pena de mort. La decisió de la cambra d'apel·lacions modifica la sentència del tribunal de primera instància que havia condemnat Galic a 20 anys de presó per considerar que havia "subestimat la gravetat de la conducta" de l'acusat.

Actualitzat

El setge de Sarajevo, qualificat en la sentència d'"infern medieval", va durar 44 mesos, el setge més gran en territori europeu després de la Segona Guerra Mundial. Va ser transmès per les càmeres de televisió de tot el món, sense que la Unió Europea, primer, ni la comunitat internacional, després, fossin capaces de posar-hi fi.

Els bombardejos i els trets dels franctiradors contra la ciutat i els seus habitants van fer 11.700 morts, entre ells uns 1.500 nens, segons les dades registrades pel Comitè d'Hèlsinki pels Drets Humans.

Anar al contingut