Els dos agressors, durant el judici que es va fer a Lleida
Els dos agressors, durant el judici que es va fer a Lleida
Lleida

Condemnats per abús sexual, i no per violació, en no haver-hi la "violència necessària"

La defensa dels acusats, oncle i nebot, recorrerà la sentència de 4 anys i mig i en demanarà la llibertat

Actualitzat

Condemnen a 4 anys i mig de presó per abús sexual dos homes, oncle i nebot, que l'agost del 2017 van forçar una noia a mantenir relacions sexuals a la sortida d'una discoteca a Vielha.

La sentència té un aspecte similar a la de La Manada, ja que es considera que la noia no hi va oposar prou resistència.

La fiscalia demanava una condemna més alta, 15 anys per a cada un i per un delicte de violació, o tècnicament agressió sexual continuada, però com en el cas de Pamplona, l'Audiència de Lleida entén que les relacions no van ser consentides però que no hi va haver la violència necessària per considerar-ho una agressió sexual, com demanava la fiscalia.

Al judici, que es va fer el 8 de novembre, la víctima, que ara té 20 anys, va declarar que la van obligar a mantenir relacions tot i que ella els demanava plorant que paressin. També va dir que no s'hi va resistir perquè tenia por.

La sentència recull aquestes manifestacions i considera que els condemnats es van aprofitar de la vulnerabilitat de la noia, que havia begut alcohol i havia pres ansiolítics.

L'Audiència de Lleida els prohibeix acostar-se a la víctima durant 6 anys i els imposa 5 anys de llibertat vigilada, i que indemnitzin la noia amb 14.000 €.

L'advocat dels condemnats ha anunciat que recorrerà la sentència i demanarà la llibertat de tots dos, que estan en presó preventiva.

"Demà mateix demanaré la llibertat per a tots dos, amb una condemna de quatre anys ja poden sortir al carrer"

 

 

Fets comprovats

Els fets van passar el 17 d'agost del 2017 a la sortida d'un bar de Vielha. La sentència de l'Audiència considera comprovat que després de conèixer-se a un local, els dos homes van sortir i la víctima va començar a besar-se amb l'oncle, que la va penetrar vaginalment malgrat que ella "li va dir repetidament plorant no i sisplau para". Quan va acabar, l'oncle es va dirigir al nebot que havia anat al lloc i li va dir "ara et toca a tu" i que el nebot la va penetrar vaginalment mentre la noia continuava plorant.

ARXIVAT A:
Violència masclistaLa ManadaAgressió sexualJudicial
Anar al contingut