Sanà

Condemnats dos iemenites que van allotjar els autors de l'atemptat en què van morir vuit turistes espanyols

Un tribunal del Iemen ha condemnat a un any de presó dos ciutadans d'aquest país perquè van ajudar diversos fugitius d'Al-Qaeda. Entre ells, hi hauria tres dels suposats implicats en l'atemptat que aquest estiu va costar la vida a vuit turistes espanyols. Es tracta de dos homes que van allotjar a casa seva els terroristes quan es van escapar de la presó a començaments del 2006. Mentrestant, encara no ha començat el procés judicial per l'atemptat. Actualment només hi ha tres detinguts i s'han difós ordres de cerca i captura contra set activistes més.

Actualitzat
El Tribunal de la Seguretat de l'Estat ha trobat Iza Mohamad i Saleh Haridan culpables d'acollir Naser al-Weheshi, Qasem al-Remi i Hamza al-Qaíti, entre altres sospitosos, després de la seva fugida de la presó el febrer de 2006. Aquesta cort, que sol jutjar les persones vinculades amb el terrorisme, ha dictat sentència en una sessió molt breu, en la qual ni els advocats de la defensa ni la fiscalia han manifestat la intenció d'apel·lar el veredicte.

El judici contra aquestes dues persones va començar el passat 27 de novembre, i tant Haridan com Mohamad van admetre davant el jutge haver ajudat els presumptes terroristes a trobar un amagatall, i que amb aquesta acció "creien que feien una cosa bona".

Mentrestant, encara no ha començat al Iemen el judici contra els responsables de l'atemptat del 2 de juliol contra els turistes espanyols a la ciutat de Marib, a 170 quilòmetres a l'est de Sanà, en què també van morir dos iemenites. Al-Weheshi, Al-Remi i Al-Qaíti, que pertanyen a la branca iemenita d'Al-Qaeda, esperaven el judici a la presó on van ingressar per la seva implicació en dos atemptats més amb cotxes bomba comesos el setembre de 2006 contra instal·lacions petrolíferes. Complien entre 12 i 15 anys de condemna quan es van escapar.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut