El banc dels acusats en el judici del crim de Santaló
El banc dels acusats en el judici del crim de Santaló
Barcelona

Condemnats a penes de presó de fins a 24 anys i mig els culpables del crim del carrer Santaló

L'Audiència de Barcelona ha condemnat els quatre processats a penes d'entre 13 i 24 anys de presó per la mort del director del Centre de Convencions Internacional de Barcelona, mort d'un tret al clatell mentre caminava pel carrer Santaló el febrer del 2009.

RedaccióActualitzat
L'Audiència de Barcelona ha condemnat els quatre processats per la mort del director del Centre de Convencions Internacional de Barcelona, Fèlix Martínez Touriño, a penes d'entre 13 i 24 anys de presó. La víctima va rebre un tret al clatell quan caminava pel carrer Santaló de Barcelona al febrer del 2009.

L'Alt Tribunal ha condemnat Jorge Andrés Madrid, el sicari que va matar Martínez Touriño, a 24 anys i 6 mesos de presó com a autor d'un delicte d'assassinat amb l'agreujant de disfressa, i també d'un delicte de tinença il·lícita d'armes.

Manuel Moreno, que era un treballador de Martínez Touriño a qui aquest volia acomiadar després de descobrir que havia comès irregularitats a l'empresa, és condemnat a 18 anys i 6 mesos de presó com a inductor de l'assassinat.

Per a Shaid Sànchez, cunyat de l'inductor que va contactar amb un altre còmplice que va contractar el sicari, la pena és de 13 anys de presó. Se'l processa com a cooperador necessari d'un delicte d'homicidi. L'Audiència també ha condemnat Yader Jair Castro, que és l'altre còmplice, a 16 anys de presó com a cooperador necessari d'un delicte d'assassinat.

En canvi, la sentència absol la germana de l'inductor, que estava acusada d'encobrir l'assassinat, i a qui el jurat popular va exculpar.

Els 4 condemnats també hauran d'indemnitzar els familiars de la víctima amb 600.000 euros. A més, el tribunal els prohibeix acostar-se o comunicar-se amb els familiars de Martínez Touriño.
Anar al contingut