Madrid

Condemnats a més de 1.000 anys de presó cadascun dels tres etarres acusats de l'atemptat de la T-4

L'audiència Nacional condemna a 1.040 anys de presó Mattin Sarasola, Igor Portu i Mikel San Sebastián. Tots tres estaven acusats de ser els responsables de l'atemptat al pàrquing de la T-4 de l'aeroport de Barajas a Madrid el 30 de desembre del 2006. La sentència també obliga els tres condemnats a indemnitzar les famílies de les víctimes.

Actualitzat
El tribunal considera provat que Mattin Sarasola, Igor Portu i Mikel San Sebastián són els autors materials de l'atemptat seguint les ordres de Garikoitz Azpiazu, àlies "Txeroki". L'Audiència Nacional els condemna a 1.040 anys a cadascú per dos delictes d'assassinat, 48 de temptativa i un d'estralls terroristes. La sentència també obliga a indemnitzar les famílies dels morts amb 1.200.000 euros.

La sentència també deixa ben clar que la defensa dels tres etarres no ha pogut ni provar ni generar dubtes sobre les presumptes tortures per part de la Guàrdia Civil que van denunciar els detinguts.

L'atemptat a la T-4 va causar dos morts i una cinquantena de ferits. A més, va provocar importants danys materials. Aquest atemptat és també l'inici del final de les negociacions del govern espanyol amb la banda terrorista ETA per acabar amb el conflicte.
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut