Barcelona

Condemnats a 20 i 22 anys de presó la mare i el padrastre de l'Alba

L'Audiència de Barcelona condemna a 22 anys de presó el company de la mare de l'Alba i la dona a 20 anys i mig pels delictes de lesions, maltractaments i contra la integritat moral. A més, els imposa el pagament d'una indemnització d'un milió i mig d'euros per a la menor. A la mare, li retiren la pàtria potestat per cinc anys i li deneguen la seva petició de ser informada sobre l'estat de salut i l'evolució de la petita, que va quedar en coma al març del 2006 i que arrossega greus seqüeles.

Actualitzat
El tribunal ha condemnat la mare de l'Alba, Ana María Cano, i el padrastre, Francisco Javier Pérez, per la pallissa que va deixar-la en coma i en considerar-los culpables dels delictes de lesions, maltractament habitual i contra la integritat moral. El tribunal ha considerat que no tenien ànim de matar i per tant no els condemna pel delicte d'assassinat en grau de temptativa com demanaven les acusacions.

Les penes de presó són més baixes del que demanaven les acusacions. La fiscalia havia demanat una pena de presó de 21 anys tant per la mare com pel padrastre, mentre l'acusació particular -exercida per la Generalitat- demanava 28 anys i mig. A més, el temps legal permès que estaran a la presó és d'un màxim de 20 anys per a cadascun d'ells.

L'Audiència de Barcelona considera que la mare va ser còmplice i coneixedora dels maltractaments que patia la seva filla. Els jutges han donat per bona la versió de la filla del processat, la Maite, que va relatar les vexacions a què era sotmesa l'Alba i fan responsable de la brutal pallisa que va rebre l'Alba al març del 2006 el padrastre.

Des del dia de la brutal pallisa al març del 2006 l'Alba arrossega seqüeles greus que li han provocat una invalidesa irreversible. De fet, no pot parlar ni caminar, i des d'aleshores es troba en un centre d'atenció especial tutelat per la Generalitat. Aquesta agressió no era la primera que rebia l'Alba que va ser hospitalitzada anteriorment per diverses fractures al braç i les costelles.

ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut