Madrid

Condemnats a 18 anys de presó els dos etarres que van col·locar un cotxe bomba a Santander

L'Audiència Nacional ha condemnat a 18 anys de presó dos etarres per un delicte de terrorisme. El jutge ha considerat acreditada la seva participació en l'atemptat amb cotxe bomba en un pàrquing de Santander el 2002. Durant el judici, els dos etarres, Ángel Aramburu i Jesús María Etxeberria, es van negar a declarar i van afirmar que se sentien orgullosos de militar a ETA. A més, van haver de ser reduïts i emmanillats després de provocar incidents a la sala donant puntades de peu contra la mampara separadora.

Actualitzat
Jesús Etxeberria i Ángel Aranburu han estat condemnats per la col·locació el 3 de desembre del 2002 d'un cotxe bomba en un aparcament de Santander, que en explotar va causar nombrosos danys materials. Durant el judici els dos etarres, que es van negar a declarar i que van expressar la seva satisfacció per formar part d'ETA, van intentar ser expulsats de la sala donant puntades de peu al vidre blindat de la sala on compareixien com a acusats de terrorisme.

Arran d'aquests incidents el fiscal va demanar que s'informés el centre penitenciari de la "bàrbara conducta" que van mantenir durant la vista. No obstant, la sentència no ha inclòs aquests fets i s'ha limitat a condemnar els dos terroristes a 18 anys de presó i al pagament de les corresponents indemnitzacions als propietaris dels béns danyats en l'explosió del cotxe-bomba.
Anar al contingut