L'expresident de Generalitat valenciana i de Bancaja, José Luis Olivas, en una imatge d'arxiu
L'expresident de Generalitat Valenciana i de Bancaja, José Luis Olivas, en una imatge d'arxiu
València

Condemnat a un any i mig de presó l'expresident de la Generalitat Valenciana José Luis Olivas per falsificació de factures

Olivas va cobrar 500.000 euros de l'empresari Vicente Cotino per fer de mitjancer en la venda d'accions de l'empresa Proyectos Eólicos Valencianos a Iberdrola

RedaccióActualitzat

José Luis Olivas, expresident de la Generalitat Valenciana i de Bancaja, ha estat condemnat a un any i mig de presó per falsedat en document mercantil i delicte contra la Hisenda pública. També li han imposat una multa de 151.800 euros.

Olivas va ser el quart president de la Generalitat Valenciana, des del juliol del 2002 fins a les eleccions autonòmiques de l'abril del 2003.

El jutjat penal número 6 de València condemna Olivas i l'empresari Vicente Cotino per emetre una factura falsa per justificar l'ingrés de mig milió d'euros per uns serveis d'assessorament que mai es van fer. La gestió es va fer a través de l'empresa Imarol, SL, propietat de l'expresident de la Generalitat.

Olivas sempre ha negat que cometés frau fiscal en el cobrament dels 500.000 euros a l'empresari Vicente Cotino. Per José Luis Olivas, aquesta operació va ser "beneficiosa" tant per a Cotino com per a Bancaja, l'entitat que presidia en aquell moment, com per a Iberdrola, on era conseller. L'expresident valencià hauria actuat com a assessor i mitjancer en la venda d'unes accions de l'empresa eòlica Proyectos Eólicos Valencianos, propietat de Cotino, a Iberdrola.

 

Anar al contingut