europans
Captura de la web clausurada per apologia del nazisme
Sabadell

Condemnat a dos anys de presó per justificar el genocidi nazi a través d'internet

Un jutjat de Sabadell, al Vallès Occidental, ha condemnat a dos anys de presó un home per difondre idees que justifiquen el genocidi nazi a traves d'una pàgina web. En un fòrum d'internet incitava a tenir comportaments discriminatoris i agredir persones per la seva condició sexual, la seva raça o la seva religió.

RedaccióActualitzat
La sentència dóna per provat que l'home, el 2007, va obrir una pàgina web que mantenia ell econòmicament i de la qual tenia el control absolut. En el fòrum es podien llegir comentaris com ara que la solució són els camps de concentració o es comparaven les persones de raça negra amb bèsties. El fòrum ha quedat clausurat per ordre judicial.

A l'adreça diverses persones anònimes penjaven comentaris que exaltaven la doctrina nacional socialista i concretament l'anomenat discurs de l'odi. Segons la sentència, el fòrum també servia per "incitar, recomanar i animar a comportaments de tracte inferior i degradant, a l'antipatia i animadversió, així com a actes directament encaminats a menyscabar la integritat física de col·lectius socials per la seva condició de ser-ho", ja sigui per pertànyer a "ètnies o races diferents" o bé per l'orientació sexual.

La sentència, que ja és ferma, l'obliga a passar dos anys a la presó perquè té antecedents. No es descarta que acabi de complir la condemna en llibertat, fent treballs en benefici de la comunitat si l'equip tècnic de la presó fa un informe favorable del seu comportament d'aquí uns mesos.
Anar al contingut